Video Trupa BZN, în turneu de adio la Cluj. Olandezii vor concerta în ii românești

Trupa BZN, în turneu de adio la Cluj. Olandezii vor concerta în ii românești

Turneul de adio “The Grand Finale Tour” al trupei olandeze BZN va avea oprire în Cluj-Napoca în 22 iunie, la Sala Polivalentă.

Jan Keizer și Anny Schilder s-au îndrăgostit de ia românească, evenimentul de la Cluj fiind dedicat bluzei naționale pe care cei doi o vor purta în semn de respect pentru fanii români. “Această bluză minunată va fi prezentată oriunde vom călători în lume, ca port tradițional romanesc”, au declarat artiștii.

“Blue Eyes”, “Dance, Dance”, “Twilight”, “Put On Your Make-Up”, “Just an Illusion”, “Waltzing Maria”, “Amore” sau “La Primavera” sunt doar câteva dintre piesele pe care BZN le pregătește pentru concert. De asemenea, melodia “Drumurile noastre” reinterpretată de cei doi alături de regretatul cântăreț român Dan Spătaru, va putea fi ascultată pentru prima oară live la Cluj-Napoca. Melodia și videoclipul au fost lansate, oficial, la București, în 2014.

În urmă cu doi ani, BZN s-a aflat în turneu în Africa de Sud și a susținut 100 de concerte în Belgia și Olanda. În acel an cei doi au călătorit în Grecia alături de 750 de fani.

În 1965 se pun bazele formației BZN (Band Zonder Naam, traducerea din olandeză pentru “formația fără nume”). Grupul a devenit popular în Țările de Jos, Africa de Sud și Asia. După 42 ani de carieră muzicală, 42 de albume, în 2007 artiștii au spus stop activității muzicale.

Cariera au început-o în 1966, în orașul Volendam, ca promotori ai genului pop-rock, cu influențe britanice. Formula de început era compusă din Jan Veerman (voce), Cees Tol (chitară), Evert Woestenburg (chitară), Jan Tuyp (bass), Gerrit Woestenburg (percuție).

După puțin timp, au schimbat genul, abordând hard-rock-ul. Suferind câteva schimbări de componență, au început să cânte pop comercial, vocalista Anny Schilder având un cuvânt greu de spus. Această formulă le-a adus succesul de casă, devenind cea mai populară formație olandeză a tuturor timpurilor.

Primul single de succes a fost “Mon Amour” (1976), rezistând mai multe săptămâni pe locul 1 în topul olandez, cu versuri în limba engleză. Până la despărțirea oficială au urmat 50 de hituri, o parte interpretate alături de noua vocalistă, Carola Smit, care a sosit în grup în 1984, după plecarea lui Schilder.

În 2009, Jan și Anny pleacă în turnee ca o prelungire a fostului grup BZN. Timp de 10 ani au concertat peste tot în lume sub titulatură The Original Voices of BZN: Jan Keizer & Anny Schilder. Proiectul își va închide activitatea în 2019.

Biletele costă între 96 și 396 de lei, prețurile promoționale fiind între 48 și 198 de lei.

Comenteaza