Un adolescent de 14 ani a murit după ce a participat la o ”provocare” și a mâncat un chips extrem de iute

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a participat la o ”provocare” și a mâncat un chips extrem de iute

Băiatul a suferit un ”stop cardiorespirator cauzat de ingestia unei substanţe alimentare cu o concentraţie puternică de capsaicină”, se arată în raportul autopsiei.

Harris Wolobah, un adolescent în vârstă de 14 ani din oraşul american Worcester, a murit după ce a participat la o ”provocare” care consta în a mânca chipsuri extrem de iuţi, potrivit unui raport consultat de AFP.

Conform News.ro, presa locală scrie că băiatul a murit la 1 septembrie 2023, după ce a participat la ”One Chip Challenge”, o provocare controversată care consta în ingerarea acestor chipsuri foarte iuţi fără să bea apă cât mai mult timp posibil. Produsul respectiv conţinea ardei Carolina Reaper, cel mai puternic din lume, potrivit Cărţii Recordurilor Guinness. 

Chipsurile erau vândute ambalate individual într-un pachet în formă de sicriu, decorat cu un cap de mort, iar după moartea adolescentului, societatea care le produce le-a retras din comerţ. 

Potrivit autopsiei, adolescentul suferea de o patologie cardiovasculară, care ar fi putut contribui la moartea sa. În același timp, presa locală citează cazuri ale altor adolescenţi care s-au îmbolnăvit sau au fost spitalizaţi după ce au consumat aceste chipsuri, în California şi Minnesota.

Comenteaza