Un blogger clujean de stil e primul din lume care îţi arată cum te îmbraci pe bani puţini

Un blogger clujean de stil e primul din lume care îţi arată cum te îmbraci pe bani puţini
Un blogger clujean de stil vestimentar lansează un volum de sfaturi de stil despre care spune că e primul de gen din lume.


„E prima carte din lume care tratează subiectul", spune autorul Laszlo Nagy, referindu-se la tema volumului - „cum să te îmbraci bine cu bani puţini".


El dă şi sfaturi şi spune că pe site-ul de licitaţii ebay.com găseşti „adevărate comori". „Sunt unele produse pe care le poţi cumpăra orbeşte, le cumperi la preţ bun, le vinzi mai departe. Am o listă de mărci, branduri care se fac la comandă. Acele produse vin de la oameni înstăriţi care au avut grijă de produse şi ai şanse mari să iei produsul aproape nou", spune Nagy.


În plus, spune el, o altă problemă a bărbaţilor este că se lasă îmbrăcaţi de partenerele lor. „Femeile dau în bară când trebuie să-i îmbrace", spune autorul. „Femeile ştiu care sunt trendurile la femei. Oarecum încearcă să transforme bărbatul de lângă ea, vrea să-l îmbrace bine, dar îl transformă într-un papagal".


Volumul, la care Nagy a început să lucreze în ianuarie, costă 99 de lei, bani în care cumpărătorii primesc două articole în format electronic, dar şi reduceri. „Am negociat cu 35 de magazine online pentru reduceri, între 5 şi 30%, multe dau şi transportul gratuit, sau cupoane de reduceri", spune el.


Cartea se vinde doar online iar Nagy aşteaptă să vândă câteva sute în prima săptămână. Aceasta e a doua carte a autorului, după „Eşti ceea ce porţi? Ghid practic de stil masculin", care s-a vândut în 500 de exemplare.


Cartea are şi un mostrar, ca expresie a strădaniilor autorului de a-i determina pe cumpărători să achiziţioneze haine din fibre naturale. „Sunt trei mostre", spune el, „de lână, lână cu amestec şi poliester. Îi sfătuiesc pe cei care vor un costum la comandă să aprindă materialul. Dacă aprinzi lâna miroase a păr ars, lâna cu amestec nu are miros atât de puteric, iar plasticul se aprinde foarte repede şi are mirosul de plastic ars", spune el.

"Am scris această carte în urma unor frustrări de care ne lovim zilnic când vrem să ne achiziționăm în special haine", explică Nagy în prezentarea cărţii. "Banii de alocație sau buzunar, bursa sau salariul prea mic nu ne oferă o variantă prea bună de a ne cumpăra cele necesare. Când trebuie să faci marele pas trebuie să faci multe sacrificii. Partea cea mai proastă în urma acestui sacrificiu este că nu plătești întotdeauna prețul corect". El dă şi propriul exemplu: cel mai scump produs vestimentar cumpărat de autor costă 400 de lei. "Indiferent de bugetul de care am dispus, am învățat să cheltui cu cap pentru fiecare produs în parte", conchide el.

Citeşte aici povestea lui Laszlo Nagy, votat cel mai bun blogger de stil din ţară

Etichete
Comenteaza