UNESCO cere reguli de etică mai solide privind inteligenţa artificială

UNESCO cere reguli de etică mai solide privind inteligenţa artificială

Autoreglementarea acestei industrii nu este suficientă pentru a evita daunele etice cauzate de dezvoltarea continuă a sistemelor AI, susţine UNESCO.

UNESCO a cerut joi guvernelor să implementeze reguli de etică mai solide în ceea ce priveşte inteligenţa artificială (AI), relatează dpa.

"Lumea are nevoie de reguli de etică mai solide pentru inteligenţa artificială: aceasta este provocarea vremurilor noastre", a declarat la Paris directoarea generală a organismului cultural şi ştiinţific al ONU, Audrey Azoulay.

Reprezentanta ONU a cerut punerea în aplicare a unei recomandări privind inteligenţa artificială adoptată de UNESCO în 2021.

Prin demersul său, organizaţia ONU a reacţionat la apelul a peste 1.000 de experţi care au cerut un moratoriu asupra noilor sisteme AI, a mai spus ea, conform Agerpres.

Şefa UNESCO şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu multe dintre problemele de etică ridicate de aceste inovaţii, în special discriminarea şi stereotipurile, la fel şi dezinformarea, protecţia datelor personale, drepturile omului şi cele privind protecţia mediului.

UNESCO a afirmat că recomandările sale vor oferi instrumentele necesare pentru a asigura că "evoluţiile în domeniul AI respectă statul de drept, evitând prejudiciile, şi asigurându-se că, atunci când are loc o astfel de situaţie, cei afectaţi dispun de mecanismele necesare pentru a primi sprijin"

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza