Untold Restaurant. Între Kebasm și vită la 100 de lei

Untold Restaurant. Între Kebasm și vită la 100 de lei
60 de restaurante și de baruri îi așteaptă pe participanții la festival ca să își astâmpere foamea și setea. Dacă un kebab „de basm” livrat la cărucior costă 12 lei, un steak de vită la un stand de fițe ajunge la 100 de lei.

Cele mai mari cozi la mâncare la Untold sunt la Bistro Viena, Marty Restaurants, Salad Box, Moldovan, Lunch Box, dar și la cele care vând burgeri de tot felul, iar pentru desert, la Răzvănărie și la Donuterie. Mai puțin „prizate” sunt standurile cu mâncare exotică și cele de patiserie.

Baghetele cu cârnați bavarezi sau picanți costau la Moldovan 18 lei, la fel ca sendvișurile Porchetta, Roast Beef sau cu ceafă presată. O porție de ciuperci prăjite se vindea la 12 lei, iar garniturile de cartofi pai, țărănești ori wedges, la 6 lei. Pizza Fredy vindea o Margherita (365 g) la 20 de lei, o Prosciuto, Diavola sau Canibale (430 g), la 25 de lei. Ketchupul picant sau dulce te costa în plus 1 leu.

Meniu diversificat la Lunch Box: 32 de lei burgerul de somon, 25 de lei costițele de porc, 23 de lei burgerul clasic, 18-20 de lei șnițelul sau bucățile de pui, 16 lei cașul pane, toate cu garnitura inclusă, 17-19 lei pastele cu pui și cu ciuperci, 16 lei cârnatul picant. Aici porția de cartofi prăjiți sau wedges era 5 lei, iar salata de varză, 4 lei. Un cremeș tradițional sau un tiramisu face 7 lei. Muștarul extra e 2 lei, iar pâinea, 1 leu. 

Salad Box își vinde produsele între 19 și 26 de lei. La prețul minim îți iei salată Atena cu brânză feta, cu 22 de lei, Green Box cu țelină (22 lei), Caesar, cu crutoane (22 lei), Most Wanted, cu feta (22 lei), Dakota, cu vită grill (25 lei), Toscana, cu ananas (19 lei), Boston, cu ou și șuncă (22 lei), Tuna, cu ton (22 lei). Porția de salată este în jur de 400 g.

Situat în capătul de vest al festivalului, Fornetti, un brand la mare vogă în România la un moment dat, vindea produsele de patiserie la 2,50-3 lei. La Bistro Viena vedeta era ciolanul, la 75 de lei porția. Aici poți găsi cârnați vânătorești, picanți, albi sau cu cașcaval (13 lei), iar ștrudelul cu mere sau cu brânză costa 15 lei. Wasabi avea ca preparate calde Noodles Yakisoba sau pui Teryaki (300 g, 15 lei), garniturile extra de sushi costând 5-6 lei (somon, crevete).

Burgerul Double Trouble, la 25 de lei, s-a consumat cel mai repede vineri noaptea. Pentru amatorii de specialități americane mai erau puse la bătaie BTL burger (24 de lei), cheese burger (22 lei), chicken burger (19 lei) sau hamburger (19 lei). La un stand învecinat o porție de bucăți de pui cu cartofi și sos tzatziki era 20 de lei, un sendviș steak, 19 lei, un beef burger sau Porchetta sendviș, 18 lei, baghetă Caesar, 18 lei, cârnat cu garnitură, 17 lei.

Prețuri mai mici erau la sendvișurile cu mezeluri, între 10 și 12 lei. Cel mai bine ieșeai însă la buzunar în zona "vânzătorilor în autobuze" din zona hotelului Sport, unde o porție de cinci mici costa 10 lei la Kaufland, iar ceafa cu chiflă, 13 lei. Pita cu vită era la festival 23 de lei, cu porc, 20 de lei, cu pui, 19 lei, însă cu o porție de cartofi McCain prețul creștea cu 7 lei. Printre specialitățile mexicane prezente se numărau tortilla (21 de lei), burritos sau tacos (23 de lei).

Piadinele costă între 7 și 12 lei, fiind cu Nutella (10 lei), mozzarella (16 lei), salam picant și ardei copți (17 lei) ori prosciutto crudo (17 lei). O prăjitură cu brânză se vindea cu 14 lei. Îmbulzeală mare la Răzvănărie, cu toate că prețurile nu erau deloc mici. O clătită verde cu telemea și bacon ajungea la 20 de lei, iar una cu mirodenii, la 18 lei.

Cele mai accesibile erau clătitele cu dulceață (12 lei), iar cele cu ciocolată belgiană erau 15-20 de lei. Gogoașele se vindeau la 6 lei. Nici vânzătorii de kurtos kalacs de pe alei n-au stat cu mâinile în sân. Prețul tradițional al unui colac secuiesc, 10 lei, a sărit brusc în zilele de festival la 15 lei, în condițiile în care producătorii maghiari nu duceau deloc lipsă de mușterii. 

Sucul, la același preț ca berea

O bere Ursus Untold la doză este 8 lei, iar una la pahar, 7 lei. Băuturile răcoritoare costă și ele 7 lei, iar un pahar de prosecco, 10 lei. De remarcat că, îndeosebi la barurile din interiorul stadionului, berea sau apa minerală se livrează în recipiente desfăcute de barmani. De asemenea, în incinta zonei de festival există mai multe standuri cu vinuri la pahar sau cu cocteiluri, în rețea sau individuale. 

Comenteaza