Vaccinul anti-COVID, salvarea antreprenorilor. Managerul unui lanţ de cafenele din Cluj: „Imunizarea ar trebui accelerată ca să salvăm economia”

Vaccinul anti-COVID, salvarea antreprenorilor. Managerul unui lanţ de cafenele din Cluj: „Imunizarea ar trebui accelerată ca să salvăm economia”
| Foto: espressocafe.ro

Vaccinul este salvarea antreprenorilor locali care se străduiesc din greu să găsească soluţii peste soluţii ca să îşi ţină afacerile în picioare.

Bogdan Ciocian este managerul unui lanţ de cafenele din Cluj şi spune că şi-a pus speranţele în acest vaccin, dar imunizarea ar trebui accelerată ca să revenim la normal şi din punct de vedere economic.

Chiar dacă câştigă în această perioadă doar 20% din cât câştiga în aceeaşi perioadă anii trecuţi, Bogdan a făcut tot posibilul să îşi păstreze toţi angajaţii. Are speranţe mari că în scurt timp vaccinul va da roade, iar restricţiile se vor ridica. El şi angajaţii lui vor să vadă din nou cafenele pline de oameni veseli şi mulţumiţi.

„Este un pas înainte şi eu, cel puţin, sunt încrezător că demersurile care se fac pentru imunizarea populaţiei vor ajuta şi businessurile, precum al nostru. Pentru că este o presiune destul de mare pe afacerile locale. Noi ne-am adaptat la situaţia actuală, însă e foarte complicat să îţi păstrezi angajaţii în perioada aceasta fără să fie repornită economia. Vom vedea cum va decurge procesul de vaccinare.

Credem că el trebuie urgentat şi accelerat. Şi sigur că odată ce populaţia este imunizată credem că şi restricţiile vor fi ridicate şi economia îşi va da drumul încet, încet. În acest moment suntem undeva la 20% faţă de o lună decembrie obişnuită. Noi am prognozat că vom reveni la cifrele din 2019 abia în 2022, în a doua parte a anului”, spune Bogdan Ciocan, manager al lanţului de cafenele MERON, potrivit Mediafax.

„Ar fi un feeling mai fain. Aşa, acum e doar contact vizual şi atât. E destul de greu să stabilim o relaţie. Mai ales că şi distanţarea socială e aşa cum e. Mi-e destul de greu să mă apropii de un client”, povesteşte Alex, barman.

Comenteaza