Varză a la Cluj de 400 de kilograme, la liber FOTO / VIDEO

Varză a la Cluj de 400 de kilograme, la liber FOTO / VIDEO
Angajaţii restaurantului operat de Primăria Cluj-Napoca au pregătit astăzi o varză a la Cluj-gigant, de aproximativ 400 de kilohrame, pe care au oferit-o gratuit vizitatorilor campionatului de gătit în aer liber de la complexul comercial din Floreşti.

"La final toată lumea a învârtit în această tavă imensă, a omogenizat. Colegii mei sunt aici de la 5 dimineaţa, dar avem satisfacţia că totuş a ieşit bine. Mâncarea cântăreşte aproximativ 400 de kilograme, poate un pic peste. Bucătarii, cei care o experienţă mai mare, totdeauna spun că la oale, la cazane, acolo e adevărata mâncare. E o vorbă din bătrâni... şi se pare că se adevăreşte. Noi nu gătim pentru recorduri, ci pentru clujeni, gastronomia este un mod de a comunica, de a ne împrietini, de a socializa", a precizat Gelu Vişan, administratorul restaurantului operat de Primăria Cluj-Napoca, Memo 10.

Într-un vas de mari dimensiuni cei cincisprezece bucătari şi ajutoarele lor au combinat aproximativ 400 kg de varză cu 50 kg carne de pui, 40 kg fleică, câte 30 kg de roşii şi smântână, cu condimente - cimbru, mărar şi paprika.

După ce s-au fotografiat cu prepararatul, inedit prin dimensiuni, angajaţii au început distribuirea gratuită, în mici caserole, a mâncării. Organizarea mai multor "puncte" de distribuţie a permis evitarea aglomeraţilor foarte mulţi fiind cei care au avut ocazia săî deguste varza a la Cluj la cazan de 400 kg.

Unii s-au declarat mulţumiţi şi au mâncat pe nerăsuflate porţia primită alţii şi-au păstrat spiritul critic: "Nu e ca acasă, dar merge. Cam puţină carne", precizează unul din cei care a gustat preparatul.

La momentul organizat de angajaţii Memo 10 au fost preezenţi câţiva dintre consilierii primarului Emil Boc.

 

Comenteaza