VIDEO inedit din Parcul Natural Apuseni: Reacția unor lupi când descoperă o cameră de monitorizare în pădure

VIDEO inedit din Parcul Natural Apuseni: Reacția unor lupi când descoperă o cameră de monitorizare în pădure
| Foto: captura video

În imaginile capturate în Parcul Natural Apuseni este surprinsă reacția unei haite de lupi care descoperă camerele de monitorizare din pădure.

"Lupul este înzestrat cu simțuri foarte bine dezvoltate, auzul și văzul fiind cele mai sensibile", spun reprezentanții Romsilva. În imaginile de mai jos se observă cum lupii sesizează camera de monitorizare amplasată în pădure de rangerii de la administrația Parcului Natural Apuseni.

Lupii trăiesc în haită și au un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Cele mai multe haite au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani.

Câteodată pot aparea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită, explică specialiștii de la Romsilva.

Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, coordonat, dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva , are o suprafaţă de 76.064 de hectare, în zona Munţilor Apuseni, pe teritoriul judeţelor Cluj, Bihor şi Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.
 

Comenteaza