Visați să savurați un cocktail pe o plajă superbă din Grecia? Ce trebuie să știți, înainte să vă programați concediul

Visați să savurați un cocktail pe o plajă superbă din Grecia? Ce trebuie să știți, înainte să vă programați concediul
| Foto: Playtech.ro

Grecia se pregătește deja pentru deschiderea noului sezon estival, însă restricțiile pentru turiști sunt drastice.

Din noiembrie, oricine a dorit să intre pe teritoriul Greciei, a fost obligat să prezinte un test PCR negativ. Iar acum se cere un document care să ateste că eşti vaccinat. Altfel, intri în carantină.

Mai mult, premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, face presiuni asupra Uniunii Europene şi cere să se proiecteze cât mai repede un pașaport pentru vaccin. La sosire în Grecia se impune completarea unui formular de localizare a pasagerilor. Cine nu are paşaport de vaccinare trebuie să se autoizoleze timp de șapte zile de la sosire.

Harry Theoharis, ministrul Turismului din Grecia, a anunțat care vor fi condițiile de călătorie impuse străinilor în vara anului 2021: „Condiţia obligatorie pentru ca cineva să călătorească în ţara noastră şi să rămână, va consta în fie un test molecular negativ. Fie un certificat de vaccinare. Practic, cine nu are certificat de vaccinare la intrarea în ţară poate prezenta un test negativ PCR”.

Oficialul elen nu a precizat data la care va intra în vigoare prevederea privind exceptarea de la carantină a turiștilor vaccinați anti-covid.

Reamintim că mai multe țări, printre care se numără și România, nu mai impun restricții de călătorie cetățenilor care pot dovedi că s-au vaccinat anti-Covid, transmite evz.ro.

Comenteaza