Will Smith, un jurat "altfel" la Cannes

Will Smith, un jurat
Cunoscutul actor american, Will Smith, se află în Franţa, pe Coasta de Azur, unde a fost invitat să facă parte din juriul Festivalului de Film de la Cannes din acest an.

Întâmpinat de reporteri, Will Smith a sosit la Cannes cu un aer jovial şi gata să se distreze ca membru al juriului la Festivalul de Film de la Cannes.

"Este un drum lung din West Philadelphia până la Cannes", a spus Smith, făcând referire la cartierul rău famat din orașul în care a crescut.

"Acest Festival de Film reprezintă culmea prestigiului în cinematografie. Deci, sunt încântat să fiu aici, şi, mai mult decât orice, gata să învăț", a declarat el la o conferință de presă, alături de ceilalți membrii ai juriului care vor decide, pe 28 mai, filmul care va câștiga Palme d'Or - ul.

De două ori nominalizat la premiul Oscar, Smith a spus că, iniţial a ezitat să accepte invitația de a fi judecător la Cannes, realizând că-i vor fi răpite două săptămâni din timp stând şi vizionând filme.

"Cred că aveam 14 ani, când am vizionat ultima dată trei filme într-o singură zi!" el a spus.

Preşedintele juriului, regizorul spaniol Pedro Almodovar şi Will Smith s-au contrazis, în cadrul conferinţei de presă, pe controversata temă a serviciului de streaming Netflix, Almodovar spunând că nu concepe ca vreuna dintre peliculele care vor fi premiate la festival, să nu poată fi văzută şi în sala de cinema, având în vedere că două pelicule din competiţie, create de Netflix, vor fi lansate exclusiv pe internet.

"Noile platforme nu trebuie să le înlocuiască pe cele existente. Cum e de pildă, mersul la cinematograf.", a fost de părere Almodovar, iar Smith i-a replicat că este vorba despre lucruri diferite.

"În casa noastră, Netflix nu a influenţat obiceiul copiilor mei de a merge la filme, la cinematograf. Sunt două forme diferite de distracţie", a spus Will Smith.

 

sursa: reuters.com

Comenteaza