"Youth" în cinematografe

Filmul în care apare şi românca Mădălina Ghenea alături de Michael Cane şi Harvey Keitel, a sosit şi în cinematografele din România

În acest sfârșit de săptămână, în cinematografele românești, se va difuza, în premieră, pelicula "Tinereţe/ Youth", de Paolo Sorrentino, cu Mădălina Ghenea în distribuţie.
Lungmetrajul a fost marele câştigător la cea de-a 28-a gală a premiilor decernate de Academia de Film Europeană (EFA), care a avut în decembrie 2015 la Berlin, fiind marele câștigător la trei categorii de premii pentru "cel mai bun film european", "cel mai bun regizor" (Paolo Sorrentino) şi "cel mai bun actor" (Michael Caine).
Actorul Michael Caine a fost recompensat şi cu un trofeu onorific pentru întreaga carieră - Honorary Award of the European Film Academy President and Board. "În 50 de ani nu am câştigat niciodată un premiu cinematografic european, însă în această seară am primit două! Sunt foarte onorat", a declarat starul britanic în discursul său de acceptare a premiului de interpretare, în decembrie , la Berlin.
Mădălina Ghenea apare doar în câteva scene - joacă rolul unei tinere, Joyce Owens, ajunsă Miss Universe, care reușește să sucească mințile celor doi seniori interpretați cu mult umor de Caine și Keitel - însă reuşeşte să se facă remarcată de regizori, aşa încât, frumoasa româncă va putea fi văzută şi în alte producţii.
Filmul, o reflecţie despre ce înseamnă bătrâneţea, despre deziluzii şi durere, dar şi despre prietenie, are în centrul său povestea unui dirijor retras din activitate, interpretat de Michael Caine, care meditează asupra dificultăţilor vârstei a treia, în timp ce petrece o vacanţă într-o staţiune de lux din Elveţia, alături de un bun prieten al său, interpretat de Harvey Keitel. În film pot fi văzuţi şi Jane Fonda, Rachel Weisz şi Paul Dano.
Premiile EFA sunt considerate Oscarurile europene. Aceste distincţii sunt decernate anual de Academia de Film Europeană celor mai bune producţii cinematografice de pe continent realizate în anul precedent. Filmul este nominalizat la categoriile cea mai bună muzică şi cel mai bun cântec original ale premiilor Oscar 2016.

Comenteaza