YouTube BLOCHEAZĂ tot conținutul anti-vaccinist. Conturile și canalele asociate anti-vacciniștilor vor fi ŞTERSE

YouTube BLOCHEAZĂ tot conținutul anti-vaccinist. Conturile și canalele asociate anti-vacciniștilor vor fi ŞTERSE
| Foto: Reuters

YouTube ia atitudine faţă de teoriile anti-vacciniste, informațiile false sau înșelătoare cu privire la vaccinare şi anunță că va bloca conținutul care promovează astfel de teorii.

Exemple de conținut care nu va mai fi permis pe Youtube includ inclusiv teorii conform cărora vaccinul antigripal provoacă lipsă de fertilitate sau cele care susțin în mod fals că vaccinurile declanșează autism, a transmis agenţia de presă Reuters.

Conturile și canalele asociate cu activiști anti-vacciniști vor fi, de asemenea șterse. Decizia Youtube vine în contextul în care alți giganți tech, precum Facebook sau Twitter, au fost criticați pentru faptul că nu acționează suficient pentru a opri răspândirea informațiilor false.

De când YouTube a decis să adopte o poziţie mult mai dură împotriva dezinformării, compania americană se confruntă cu reacţii ostile din partea unor posturi de propagandă și sponsorilor lor. Marţi, canalele de limbă germană ale postului de televiziune rusesc RT au fost şterse de pe YouTube, pentru că au încălcat politica platformei ce vizează dezinformările privind pandemia.

Miercuri, reprezentanţii Rusiei au declarat că acea decizie reprezintă „o agresiune informaţională fără precedent” şi au ameninţat că vor bloca platforma YouTube. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza