Zid anti-glonţ la Paris

Zid anti-glonţ la Paris
Autorităţile franceze intenţionează să ridice în jurul celebrului turn din Paris un zid din sticlă anti-glonţ care ar urma să întărească măsurile de securitate în jurul edificiului.

După ultimii ani în care Franţa s-a confruntat cu mai multe acte de terorism, autorităţile doresc să se asigure că Turnul Eiffel, considerat unul dintre cele mai importante edificii din Paris, nu va putea fi ţinta atacurilor teroriste.

Zidul din sticlă ar urma să înlocuiască gardurile metalice care împrejmuiesc, începând cu Campionatul European de Fotbal din 2016, faimosul turn, cu un dispozitiv permanent de securitate, a precizat primăria.

Este vorba de un "gard antiglonț, care va cuprinde cea mai mare parte a grădinilor Turnului Eiffel", a explicat Bernard Gaudilleres, președintele companiei care operează Turnul Eiffel, potrivit Le Parisien.

O consultare a fost lansată cu privire la siguranța edificiului.

Proiectul face parte dintr-un plan vast, în valoare de circa 300 de milioane de euro, anunțat luna trecută, pentru a consolida securitatea, a moderniza primirea și a îmbunătăți confortul celor care vizitează edificiul. Accesul la fațada Turnului Eiffel ar trebui să rămână gratuit.

Turnul Eiffel, simbolul Parisului, a fost inaugurat cu ocazia Expoziției Universale din 1889, și este cel mai popular monument cu plată în lume, primind anual în jur de șase milioane de vizitatori.

 

Comenteaza