Zone din România unde zăpada a trecut de un metru. Unde de poți bucura de o iarnă de poveste

Zone din România unde zăpada a trecut de un metru. Unde de poți bucura de o iarnă de poveste

 Weekendul este dedicat ieșirilor. Și cum zăpada deja și-a făcut apariția, îți spun zonele unde poți s-o găsești.

Sunt mai multe zone din țară acoperite de zăpadă, iar turiștii se bucură deja de peisajul de poveste.

Spre exemplu, la munte este deja iarnă în toată regula. La Bâlea Lac stratul depășește deja un metru, iar turiștii se bucură din plin de peisajul de poveste. De asemenea, la Azuga și Bucegi este viscol, însă acest lucru nu îi sperie pe turiștii puși pe distracție zilele acestea. Drumarii lucrează la foc continuu să elibereze drumul pentru autoturisme. Meteorologii anunță că vremea severă continuă și că se va depune un strat consistent de zăpadă, iar vântul va fi foarte puternic la peste 1800 m.

De asemenea, rafalele vântului depășesc 100 de km/h, fapt care înseamnă că va fi viscol, ninsoare spulberată și reducerea semnificativă a vizibilității.

Codul galben de ninsori abundente o să rămână în vigoare până luni dimineață, la ora 10.00 în Carpații Meridionali și cei de Curbură. În Banat, turiștii au mers în natură să surprindă cascadele din munții plini de zăpadă. După ploile sporadice și ninsorile abundente, râurile și pâraiele au curs cu un debit foarte mare. La fel sunt însă și Cascadele Modăvița și Burăul Mare din județul Caraș-Severin ce oferă un spectacol al naturii.

După ploile abundente din Banat, au venit și ninsorile care au pus stăpânire pe crestele de pe Valea Mare din Munții Locvei, unde stratul de zăpadă măsoară cel puțin 15 cm.

De asemenea, un strat consistent de zăpadă acoperă zona alpină a masivului Vulcan și a transformat complet priveliștile stațiunii Straja. În Straja au fost amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalație de transport pe cablu. Pârtiile însumează circa 26 km.

Totodată, Straja este și un loc istoric și o destinație pentru pelerini, fiind unul dintre locurile de hotar ale Transilvaniei cu România, până în anul 1918. În Primul Război Mondial, în munți s-au dat lupte grele între armata austro-ungară și trupele române, iar peste 1.500 de ostați au decedat. În memoria lor s-au ridicat, pe munte, schitul Sfinților Constantin și Elena și Crucea Eroilor, potrivit playtech.ro.

Comenteaza