Lucian Bode a dat din nou în judecată UBB Cluj. Ce vrea să obțină

Lucian Bode a dat din nou în judecată UBB Cluj. Ce vrea să obțină

Jurnalista Emilia Șercan a anunțat marți, într-o postare pe Facebook, că ministrul Lucian Bode a dat din nou în judecată Universitatea "Babeș-Bolyai" ca să obțină anularea hotărârii prin care Comisia de Etică s-a autosesizat și i-a analizat teza de doctorat.

Jurnalista afirmă că "acest al doilea proces era de așteptat pentru că ministrul nu putea cere doar suspendarea hotărârii fără să ceară și anularea acesteia".

Acțiunea ministrului țintește decizia Comisiei de Etică a UBB de a se autosesiza privind plagiatul, după noi elemente semnalate de jurnalista Emilia Șercan. La a doua verificare, Comisia de Etică a UBB Cluj-Napoca a stabilit că teza de doctorat a ministrului Lucian Bode este "profund viciată" și a solicitat retragerea cărții care are la bază lucrarea.

"Interesant este că plagiatorul dovedit Bode nu a dat totuși în judecată UBB pentru a cere anularea hotărârii prin care Comisia de Etică a decis că teza sa e plagiată, iar eu aș zice că nici nu o va face pentru că ar trebui să arate în fața instanței că teza sa este una originală, ceea ce e imposibil", spune Emilia Șercan.

"Plagiatorul dovedit Bode a dat din nou în judecată Universitatea „Babeș-Bolyai”, iar de această dată cere anularea hotărârii prin care Comisia de Etică s-a autosesizat ca să îi analizeze teza de doctorat.

Acest al doilea proces era de așteptat pentru nu putea cere doar suspendarea hotărârii fără să ceară și anularea acesteia.

Între timp, a fost înregistrat și recursul în primul dosar – pe care dr. Bode l-a pierdut – la Curtea de Apel Cluj, însă nu s-a stabilit un termen de judecată.

Interesant este că plagiatorul dovedit Bode nu a dat totuși în judecată UBB pentru a cere anularea hotărârii prin care Comisia de Etică a decis că teza sa e plagiată, iar eu aș zice că nici nu o va face pentru că ar trebui să arate în fața instanței că teza sa este una originală, ceea ce e imposibil.

De altfel, plagiatorul dovedit Bode avea opțiunea să mă dea și pe mine în judecată pentru că l-am denigrat spunând că teza lui e plagiată. Nu a facut-o și nu o va face din același motiv: cum ar putea să demonstreze în fața unei instanțe că nu a plagiat?

Iar cum nu poate face asta, pateticul plagiator dovedit Bode – șeful de facto al Partidului Național Liberal – plătește niște lachei să mă atace. Oare ce gândește în sinea lui despre treaba asta tatucul României Educate?", este mesajul postat pe Facebook de Emilia Șercan - jurnalista care a semnalat plagiatul ministrului Lucian Bode.

 

Comenteaza