Lucrări de întreținere cu asfaltare pe un drum turistic din Cluj

Lucrări de întreținere cu asfaltare pe un drum turistic din Cluj

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere, cu asfaltare pe sectoare, pe drumul județean 109D, respectiv pe tronsonul care începe la intersecția cu DJ 109C și continuă pe direcția Nicula – Săcălaia – Sic – Coasta.

Astfel, lucrările de întreținere vizează, în ansamblu, un sector de drum în lungime de aproximativ 18 kilometri, mai exact cel dintre km 0+000 și km 17+914. Acestea se vor finaliza cu asfaltarea sectorului cuprins între pozițiile kilometrice 10+000 și 15+000, cel care tranzitează și localitatea Sic.

Alin Tișe, președintele Consiliul Județean Cluj,: „Alături de îmbunătățirea condițiilor de trafic pentru locuitorii din zonă, lucrările vor contribui esențial la asigurarea unui acces mai facil către mai multe obiective de mare interes turistic din zonă, precum Mănăstirea de la Nicula, Lacul ştiucilor de la Săcălaia sau Rezervația naturală Stufărișurile de la Sic, cunoscută şi ca Delta Clujului sau Delta Ardealului”.

Lucrările constau în frezarea zonelor afectate, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, aducerea la profil și completarea acostamentelor precum și așternerea de covor asfaltic.

 

Etichete
Comenteaza