Lumânări în centrul Clujului pentru cei ucişi de nosocomiale

Lumânări în centrul Clujului pentru cei ucişi de nosocomiale

După ce mai mulți bebeluși au murit în condiții suspecte la maternitatea Spitalului Clinic Județean din Cluj-Napoca, vineri a fost organizat un protest în Piața Unirii, intitulat „Neam ucis de nosocomiale”.

Zeci de clujeni au iesit vineri seara în centrul orasului pentru a aprinde o lumânare în memoria nou-născuţilor care au murit în maternitatea Spitalului Judetean din Cluj-Napoca, în urma unor infecţii suspecte. 

Protestatarii care au aprins lumânări în centrul orașului pentru bebeluşii morți, au solicitat Ministerului Sănătății o anchetă amănunțită cu privire la infecțiile intraspitalicești neraportate din spitalele româneşti.

Solicitarea este adresată ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi acestuia i se cere să demareze o ancheta reală la Spitalul Judeţean de Urgenţă, deoarece până acum, toată ancheta s-a bazat exclusiv pe datele transmise de spital către minister, adică spitalul s-a controlat el pe el de fapt.

În total au fost aprinse 500 de lumânări şi s-a scris cu lumânări mesajul “NEAM UCIS DE NOSOCOMIALE”, oamenii încercând să atragă atenţia că, dacă spitalele nu vor recunoaşte existenta infecţiilor, nu vor reuşi niciodată să le elimine.

În luna septembrie, patru bebelusi au murit din cauza unui sepsis bacterian dobândit din spitalul clujean, însă clinica recunoaşte doar un singur caz. Conducerea Spitalului Clinic Județean Cluj neagă acuzațiile aduse cu privire la bebelușii morți din cauza infectării cu bacterii intraspitalicești și a transmis opiniei publice că face propria anchetă internă. 

Comenteaza