Mai are loc Untold? Ce spun organizatorii festivalului. Festivalierii nu şi-au anulat rezervările la hotel

Mai are loc Untold? Ce spun organizatorii festivalului. Festivalierii nu şi-au anulat rezervările la hotel

Soarta festivalurilor Untold şi Electric Castle stă sub semnul anulării din cauza crizei sanitare. Dacă scenariul va deveni realitate, Clujul va pierde cel puţin 60 de milioane de euro.

Numai anul trecut, Untold a adus încasări de peste 45 de milioane de euro. De pe urma Electric Castle, judeţul a câştigat 10 milioane, iar Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) i-a adus în buget 7,8 milioane de euro.

"A fost amânat TIFF, iar pentru celelalte evenimente mari se aşteaptă 15 mai. Este adevărat că e puţin probabil ca evenimente de amploare să mai aibă loc, având în vedere restricţiile anunţate şi prognozate, dar pe de altă parte se pot găsi modalităţi diferite și diverse de organizare şi a acestor evenimente. Dacă organizatorii vor fi obligaţi să anuleze festivalurile, sectorul cultural va trebuie sprijinit de Guvern.

Lucrăm ca autorități locale, împreună cu industria de evenimente din Cluj şi din România pentru a pregăti un cadru legal pentru sprijinirea acesteia pentru că oferă foarte multe locuri de muncă. Ea nu trebuie să dispară, să fie pusă la pământ. Acest sector atât de important al vieţii noastre şi nu trebuie considerat ca o Cenuşăreasă”, spune primarul Emil Boc. 

Între timp, organizatorii nu au altceva de făcut decât să spere. "În acest moment Untold şi Neversea nu sunt anulate. Facem tot ceea ce depinde de noi pentru a spera că şi în acest an vom reuşi să aducem bucuria festivalurilor în cele mai bune şi în cele mai sigure condiţii", a menționat Edy Chereji, director de comunicare al celor două festivaluri.

Speranţă au şi participanţii. Nicio rezervare nu a fost anulată, însă unii se asigură că îşi vor primi banii înapoi dacă festivalurile nu se vor mai ţine. "Am avut întrebări despre posibilitatea de a anula, de a returna un eventual avans de la cei care au plătit. Totuşi, nimeni nu a zis până acum 100% că anulează rezervarea", spune Gabriel Mărcuş, director de hotel.

Sute de mii de oameni din ţară, dar şi de peste hotare şi-au cumpărat deja bilete pentru festivalurile din România, programate în această vară.

Comenteaza