Mâine începe școala! 141 de copii sunt internați în spital cu COVID, 9 la ATI/ În 12 localități, cursuri online

Mâine începe școala! 141 de copii sunt internați în spital cu COVID, 9 la ATI/ În 12 localități, cursuri online

Cu excepția elevilor din 12 localități din țară, unde incidența cazurilor de COVID la mia de locuitori este peste 6 la mie, toți copiii vor începe mâine școala în bănci.

"Din informațiile pe care le am, și dacă sunt diferite o să vă rog să îmi spuneți când aveți intervenția, sunt 2.400 de elevi care vor fi nevoiți să înceapă și, din păcate, școlile în sistem online, dar pentru restul ne vedem mâine în curtea școlii", a spus premierul Florin Cîțu, duminică, la videoconferinţa cu prefecţii şi reprezentanţii DSP-urilor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a detaliat.

"Vineri am avut depășirea ratei de 6 la mie în 12 localități - sunt 6 localități din Satu Mare, sunt două din județul Arad, sunt una din Teleorman, una din Sibiu, una din Sălaj și una din Dolj. În total, 2.400 de elevi nu vor putea merge luni cu prezență fizică din cazua depășirii ratei de 6 la mie. Înseamnă mai puțin de 1 la mie din totalul de elevi", a precizat Cîmpeanu.

Peste 100 de copii internați cu COVID

Conform GCS, numărul total al persoanelor internate, duminică, cu COVID-19, este de 4.813. Dintre acestea, 600 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 141 sunt minori, 132 fiind internați în secții și 9 la ATI.

Toate școlile și grădinițele din județul Cluj încep orele fizic

În județul Cluj 107.160 elevi vor începe luni, 13 septembrie 2021, cursurile cu prezență fizică, dintre care 61.770 în municipiul Cluj-Napoca. Inspectoratul Școlar Județean Cluj a anunțat că în perioada 13-17 septembrie 2021, activitatea educațională în toate cele 443 de unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj, se va desfășura potrivit scenariului 1 de organizare și funcționare a cursurilor, adică cu prezență fizică.

Comenteaza