Video Malurile Someșului au ajuns veritabile gropi de gunoi. Patru persoane, amendate

Malurile Someșului au ajuns veritabile gropi de gunoi. Patru persoane, amendate

Primarul comunei Florești spune că toți cei care și-au aruncat gunoaiele pe malul Someșului în perioada sărbătorilor, vor fi identificați și amendați. 

"Ȋn cursul zilei de ieri, am constatat cu stupoare că malul Someşului a ajuns peste perioada de sărbători, o veritabilă groapă de gunoi. Ne-am organizat şi până la această oră am degajat o mare parte din gunoaie", a spus edilul din Florești, Bogdan Pivariu.

CITEȘTE ȘI: Peste 13,3 tone de deșeuri din construcții și demolări, respectiv 5 tone de deșeuri voluminoase au fost colectate in cele două zile în care s-a desfășurat.

Acesta a anunțat că au fost identificate deja patru persoane vinovate, care au şi fost sancţionate. De asemenea, cercetările de identificare şi a altor persoane vinovate este ȋn derulare.

"Voi continua aceste acțiuni, cu suplimentarea de camere de supraveghere video, în zonă, pentru a identifica şi a trage la răspundere persoanele care transformă zona verde a Someșului în groapă de gunoi. Malul Someșului este un bun comun, dar din păcate, vedem că deservește interese proprii", a mai spus primarul.

Acesta a cerut firmei de salubritate să suplimenteze numărul de containere ȋn special pentru aceste zone “roşii”.
În plus, edilul a solicitat poliţiei locale să intensifice patrularea ȋn aceste zone "pentru a se asigura o supervizare eficientă".

"Ȋn bugetul de anul acesta, o parte din malul Someşului este cuprins într-un proiect de reamenajare. Dacă vrem un Floreşti mai curat, este nevoie să devenim noi înșine mai responsabili față de mediul înconjurător și mai cumpătați", a declarat Pivariu, care le-a mulțumit floreştenilor "care au dat dovadă de spirit civic și mi-au trimis mesaje personale sau adrese la primărie, prin care imi sesizau situaţia deplorabilă de pe malul Someşului".

Comenteaza