Foto OMOR CALIFICAT: 18 ani de închisoare pentru mama care şi-a lăsat copilul să moară mâncat de viermi

În vara anului trecut, într-o casă din Dej, judeţul Cluj, un copil de 9 ani era mâncat de viermi şi putrezea de viu lângă trei adulţi. Anul acesta instanţa a hotărât că doar unul dintre adulţi merită o pedeapsă de 18 ani cu închisoarea. 

Mama lui Valentin, băiatul de 9 ani din Dej care a murit anul trecut după ce a fost pur şi simplu mâncat de viermi, a fost condamnată la 18 ani şi 2 luni de închisoare pentru rele tratamente aplicate minorului sub forma omor calificat. Decizia nu este definitivă, a anunţat adevarul.ro.

La aproape un an de la moartea băiatului, mama lui a fost judecată în primă instanţă, fiind acuzată de rele tratamente aplicate minorului sub forma OMORULUI CALIFICAT, dar şi pentru violenţă în familie. Aceasta nu şi-a recunoscut niciun moment faptele, astfel că  în 30 iulie 2021 a fost condamnată la 18 ani şi 2 luni de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi, pentru o perioadă de 5 ani. Sentinţa a fost dată de Tribunalul Cluj. Femeia se află în arest preventiv în Penitenciarul Gherla.

Cazul copilului din Dej care era mâncat de viermi de viu a îngrozit opinia publică şi autorităţile anul trecut. Cel mai grav este că acest lucru se întâmpla în timp ce în aceeaşi casă locuiau şi trei adulţi: mama copilului, bunica lui şi noul iubit al mamei.

Neglijenţa femeii care i-a dat viată şi ar fi trebuit să îl protejeze este una greu de imaginat. Cu trei adulţi în locuinţă, Valentin a fost pur şi simplu ignorat şi lăsat să se stingă tot mai mult de la o zi la alta.

Copilul avea răni adânci, infectate, mâncate de muşte şi de viermi pe aproape întregul corp. În timp ce băiatul se zbătea să supravieţuiască într-un spital din Cluj, mama lui a fost arestată preventiv şi a urmat cercetarea pentru tentativăă de omor.

Medicii Spitalului de Pediatrie din Cluj au încercat tot posibilul să îl salveze pe Valentin, dar din nefericire, în cele din urmă s-au declarat înfrânţi şi copilul a încetat din viaţă la două săptămâni după ce a ajuns la spital în data de 9 august 2020. Medicii nu i-au dat multe şanse de supravieţuire încă de la început, fiind conectat la aparate. Copilul a avut câteva respiraţii spontane, dar nu suficiente cât să poată  fi deconectat de la aparatele ATI. Medicii au renunţat la medicamentele care îl sedau pentru a-i face mai multe investigaţii, iar verdictul lor a fost: leziuni neurologice grave. 

Locuinţa de pe strada Crângului din Dej era un adevărat focar de infecţie. Cu stive de lucruri nefolositoare, aşezate de pe podea până în tavan. Pe lânga acestea, mirosul era unul de nesuportat, iar casa era plină de muşte.

Comenteaza