Video Maria Forna anunță ce planuri are Consiliul Județean pentru zona de munte a Clujului

Maria Forna anunță ce planuri are Consiliul Județean pentru zona de munte a Clujului

Consilierul județean PNL, Maria Forna, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre investițiile deja derulate, dar și despre cele ce urmează a fi făcute în zona de munte a județului Cluj.

Maria Forna, care este și președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Cluj (ATOP) Cluj, a împărțit investițiile Consiliului Județean în mai multe domenii:

Drumuri județene

„În ultimii ani, Consiliul Județean Cluj a reabilitat extrem de multe rute și drumuri județene care facilitează accesul către zona de munte. Amintim aici de Beliș, Râșca, Mărișel. Vedem o infrastructură chiar la standarde europene, iar turiștii se pot bucura de un timp mult mai redus de a parcurge traseul de la Cluj-Napoca până acolo”, ne-a declarat Forna.

Alimentarea cu apă potabilă

În ceea ce privește rețeaua de apă potabilă, forul administrativ județean derulează un program mai amplu de investiții.

„În prima etapă este vorba de cinci comune: Beliș, Râșca, Călățele, Săcuieu și Mănăstireni. Proiectul este al Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Compania de Apă Someș, și este estimat la 4 milioane de euro. Discutăm despre aducțiunea cu apă din orașul Huedin către cele cinci comune. Investiția vine în sprijinul cetățenilor din zona de munte, al turiștilor, dar și al celor care vor să-și deschidă afaceri acolo. Este foarte important să fie asigurată canalizarea, apa și restul condițiilor”, a afirmat consilierul județean.

Planuri Urbanistice Generale noi

„Legat de acest subiect, sunt comune care nu au PUG-urile actualizate de 10-12 ani. Mai ales că în zona de munte, pe fondul pandemiei, mulți clujeni au optat să achiziționeze terenuri sau construcții acolo. Este esențială actualizarea acestora și să existe o situație reală a proprietăților”, a explicat Maria Forna.

Stațiune ultramodernă de schi la Vlădeasa

„De asemenea, mai avem în plan și parteneriatul dintre CJ Cluj și primăria Săcuieu pentru edificarea unei pârtii de schi pe muntele Vlădeasa. Se dorește să se atragă fonduri europene, iar cu ajutorul lor zona de munte a județului va putea ajunge la un nivel comparabil cu alte zone din țară și din Europa”, a conchis președintele ATOP Cluj.

Comenteaza