Marile festivaluri ale Clujului, finanțate de guvern

Marile festivaluri ale Clujului, finanțate de guvern
Reprezentanții marilor festivaluri din România s-au întâlnit cu membrii guvernului

Festivalurile Untold și Electric Castle se află pe lista marilor evenimente muzicale ale României care vor fi sprijinite financiar de către executiv, anunță vicepremierul Raluca Turcan.

Dintre festivalurile din țară aflate în atenția Guvernului României au mai fost nominalizate Neversea, ARTmania, Electric Castle sau Summer Well.

“Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-şi întrerupă activitatea complet pentru cel puţin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât şi pentru iubitorii de muzică, economia naţională şi chiar pentru promovarea ţării.

Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari. Guvernul PNL îşi propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie.

Prin intermediul unui grup de lucru interministerial, alături de Asociaţia Organizatorilor de Concerte şi Evenimente din România, vom pregăti un set de norme sanitare pentru a se putea gândi astfel de evenimente în siguranţă, începând cu anul viitor”, a spus Raluca Turcan.

Ea a adăugat că “prin dialog şi parteneriat cu specialiştii din acest domeniu vom identifica şi pune în aplicare măsuri necesare pentru reluarea activităţilor în siguranţă”.

15.000 de oameni lucrează în timpul celor festivalurilor Untold și Neversea, cu același organizator, care au fost reprogramate pentru 2021 în condițiile pandemiei. Organizatorii lor au estimat o pierdere de 65 de milioane de euro pentru Cluj și Constanța din anularea edițiilor. Și edițiile din vara aceasta ale festivalurilor Electric Castle și Jazz in the Park au fost anulate.

Comenteaza