Mărturii șocante: Autoritățile din China știau de pericolul COVID, dar le-au interzis medicilor din Wuhan să vorbească

Mărturii șocante: Autoritățile din China știau de pericolul COVID, dar le-au interzis medicilor din Wuhan să vorbească
| Foto: GettyImages

Autoritățile comuniste le-au interzis medicilor din Wuhan să vorbească despre pericolul COVID-19. Chinezii ştiau din decembrie 2019 că virusul este periculos şi se transmite rapid, de la om la om. 

Mărturisirea a fost înregistată cu camera ascunsă, iar imaginile fac parte dintr-un documentar cu titlul „Virusul care a şocat lumea”, difuzat de televiziunea britanică ITV News. Mai mult, autoritățile de la Beijing anticipau că virusul se va răspândi de Sărbătoarea Noului An Chinezesc.

"Toţi ştiam, nu ne îndoiam că virusul se transmite de la om la om. La sfârşitul lui decembrie (2019 - n.red.), începutul lui ianuarie, ruda unui cunoscut de-al meu murea de acest virus şi toţi din familie erau infectaţi. Şi pe acei oameni îi ştiam.

Ştiam că virusul se transmite de la om la om, dar când am participat la o şedinţă, la spital, ni s-a spus să nu spunem nimic despre acest lucru.

Autorităţile provinciei au cerut spitalului să nu spună nimic. Nu ar fi trebuit să permită adunări publice. Autorităţile cunoşteau ameninţarea, dar au continuat să permită astfel de adunări", a declarat Medic dintr-un spital din Wuhan.

Comenteaza