Masca devine obligatorie în spaţiile publice deschise, iar terasele se închid după ora 23:00

Masca devine obligatorie în spaţiile publice deschise, iar terasele se închid după ora 23:00
| Foto: republica.ro

Masca devine obligatorie în spaţiile publice deschise, în anumite intervale orare. Terasele vor fi închise după ora 23:00, la fel şi sălile de jocuri de noroc. Pe plajă sunt noi reguli de distanţare socială. Propunerile adoptate în CNSU vor fi dezbătute miercuri, în şedinţa de Guvern.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, condus de Ludovic Orban, a hotărât, marţi seară noi reguli pentru limitarea răspândirii coronavirusului, între care:

-  masca de protecţie este obligatorie în spaţii publice deschise, în anumite intervale orare; spaţiile şi intervalele orare se stabilesc în funcţie de numărul unor persoane într-un anumit spaţiu şi în intervalele orare respective, ca efect al desfăşurării unor activităţi individuale sau de grup
 
- masca nu este obligatorie în spaţii deschise pentru persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută. Copiii cu vârsta mai mică de 5 ani sunt scutiţi de mască.
 
- terasele vor fi închise în intervalul 23:00 - 06:00. În afara acestui interval, proprietarii de terse sunt obligaţi să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul.
 
- este propusă şi închiderea sălilor de jocuri de noroc în intervalul 23:00 - 06.00. 
 
- pentru plaje, distanţa mai mică de 2 metri între persoane/şezlonguri este permisă numai pentru soţi şi copii însoţiţi de adulţi (părinţi, bunici).
 
Propunerile transmise prin Hotărârea CNSU urmează să fie aprobate în şedinţa de Guvern de miercuri. Orban a spus, în cursul zilei de marţi, că aceste reguli ar putea intra în vigoare de la 1 august. 

Comenteaza