Video Foto Maşina care a ars pe Calea Florești din Cluj-Napoca: "Am folosit peste 10 extinctoare, dar fără folos..."

Şoferii care au intervenit cu extinctoare din maşinile personale pentru a stinge focul care izbucnit la compartimentul motor al unui autovehicul, pe Calea Florești din Cluj-Napoca miercuri după masă, spun că extinctoarele respective nu le-au fost de niciun folos.

"La ora 16.16 ISU Cluj a fost alertat pentru a interveni la un incendiu care se manifesta la compartimentul motor al unui autovehicul, pe Calea Florești din Cluj-Napoca. A intervenit Detașamentul 2 de Pompieri Cluj Napoca cu o autospecială de stingere. Incendiu a fost lichidat la 16.23. Nu au fost înregistrate victime, doar pagube materiale", au transmis pompierii clujeni, miercuri.

Însă până la sosirea pompierilor mai mulţi şoferi au încercat să stingă flăcările, dar fără succes. "Noi am adus din service două extinctoare mari și nu au avut efect. După câteva minute au ajuns pompierii", au scris pe pagina Info Trafic Cluj-Napoca, cei care au fost de faţă când a ars maşina pe Calea Floreşti.

Unii şoferi sunt de părere că acele extinctoare sunt "numai să fie" şi că nu au cu adevărat utilitate în caz de nevoie, indiferent de cât de mare ar fi spiritul civic al cetăţenilor în caz de incendiu. "Am văzut multe maşini arzand şi o grămadă de extinctoare folosite ce nu erau de niciun folos", a postat un alt şofer pe grupul de Facebook Info Trafic Cluj-Napoca

"Trebuie să şi ştii cum să îl foloseşti, unde anume să stopezi prima oară focul... noi dacă nu suntem pregătiţi fizic pentru asa ceva, dăm cu stingătorul exact cum ne dăm cu deodorant :)) de aia ştiu pompierii ce ştiu. Dar ce apreciez e că ai reuşit să găseşti 10 stingătoare de la oameni, în Bucureşti aia au lasat sa arda maşina aia sub pasaj făcând poze şi filmuleţe pe facebook", a transmis un alt şofer pe Info Trafic Cluj-Napoca. 

Concluzia şoferilor: ori învăţăm de pe YouTube să folosim extinctoarele din maşini, ori ne lăsăm păgubaşi şi aşteptăm cuminţi pompierii, că la şcoala de şoferi nu se dau lecţii ce ai de făcut cu stingătorul dacă îţi ia foc maşina, decât cu pixul pe hârtie şi pe litera legii. 

Comenteaza