Master Plan pentru Bulevardul Muncii. "Vom avea restructurări masive: noua industrie şi zone rezidenţială"

Master Plan pentru Bulevardul Muncii. "Vom avea restructurări masive: noua industrie şi zone rezidenţială"

Primăria Cluj-Napoca va face un plan director pentru Bulevardul Muncii. Anunţul a fost făcut de viceprimarul Dan Tarcea, în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU).

“Vom face studii care să ne arate ce dotări publice sunt necesare. Nu doar școli, creșe, grădinițe, ci și dacă trebuie să lărgim drumuri sau să facem noi poduri peste Someș. Apoi vom angaja un proiectant care să realizeze planul director, în baza rezultatelor studiilor. Proiectul va fi supus dezbaterii specialiștilor și proprietarilor de terenuri din zonă”, a declarat Tarcea.

Ulterior, despre acest proiect a vorbit şi edilul Clujului: "Am stabilit cum vom face cu Bulevardul Muncii şi anume un Master Plan care să îi ofere viziune pe termen lung. Îi va da şansa acelei zone pentru o calitate urbană şi de dezvoltare pentru precedent. Vom avea restructurări peste tot acolo.

Vom ţine de partea noua industrie, de inovare, de inteligenţă artificială servicii, combinate cu zonă de parcuri, birouri, rezidenţială", a declarat primarul Emil Boc, la un post de radio local. La jumătatea lunii trecute, arhitectul șef al municipiului, Daniel Pop, a prezentat public o planșă cu zona de pe Bd. Muncii pe care primăria vrea să o planifice (397 ha din nordul orașului), compusă din trei mari zone.

Acestea sunt 84 ha (zonă preponderent de locuințe unifamiliale și semicolective, unde lipsesc circulațiile, dotările publice și unde s-a pornit deja procesul de restructurare pe mai multe platforme industriale ca Tehnofrig sau Armătura); 160 ha (zonă supusă restructurării - pe care se află platformele industriale Terapia, Sinterom, unde planul urbanistic general din 2014  prevede și o dezvoltare industrială), 153 ha (zona fără construcții din apropierea aeroportului), goală de construcții, iar tot acest perimetru e deservit doar de 25 ha de spații verzi (parcurile Armătura și Pădurea Clujenilor) și de o singură școală, iar malurile Someșului sunt neexploatate, potrivit strategiilor muncipalității de a apropia locuitorii de apă.

Comenteaza