Medic infecționist din Cluj: "După Untold, vă așteptăm"

Medic infecționist din Cluj: "După Untold, vă așteptăm"

Un medic de la spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, unde sunt internați pacienții cu COVID-19, a transmis un mesaj dur miilor de persoane care petrec la UNTOLD, fără să țină cont de reguli sau de mască.

Medicul Teodora Iacob a postat pe Facebook o fotografie făcută pe secția COVID a Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, în care se află alături de colegii de-ai săi, echipați în combinezoanele de protecție, alături de mesajul "După Untold, vă așteptăm". 

Mesajul vine în contextul în care mii de persoane se înghesuie la concertele de la festivalul Untold, fără să poarte mască de protecție și fără să țină cont de deja celebra distanțare, mai ales în contextul creșterii accelerate a numărului de infectări din ultima perioadă.

UNTOLD: Peste 75% dintre participanți sunt vaccinați

Organizatorii Untold nu par să fie îngrijorați de riscul unei eventuale răspândiri masive a coronavirusului în rândul participanților la festival. 

"Ne-am asumat responsabilitatea de a face din festivalul UNTOLD cel mai sigur loc public din România. Măsurile implementate în acest an sunt cele mai ample măsuri aplicate până acum la evenimente în Europa. Statisticile după primele două zile de festival arată că ne respectam angajamentul luat si ca tinerii care vin la festival sunt responsabili, dispuși să se vaccineze sau să se testeze" a declarat, sâmbătă, Edy Chereji, Directorul de Comunicare UNTOLD.

Conform reprezentanților Untold, 75 % dintre fanii prezenți la ediția din acest an sunt vaccinați. Accesul la festival se face exclusiv în baza Certificatului Digital UE COVID-19 sau a testării rapide în centrele medicale acreditate UNTOLD. În plus, spun ei, ca o extra măsură de siguranță și minorii de peste 7 ani se supun aceluiași triaj epidemiologic.

 

Comenteaza