Medicamentul folosit de americani pentru COVID-19 ar putea fi produs și la Cluj

Medicamentul folosit de americani pentru COVID-19 ar putea fi produs și la Cluj

Dragoș Damian, CEO al Terapia Cluj, spune că medicamentul folosit de americani pentru coronavirus s-ar putea produce şi în România dacă formula va fi aprobată și va fi foarte ieftin.

Dragoş Damian a calculat, pentru ZF.ro, cam cât ar costa hidroxiclorochina, substanţa activă pentru medicamente folosite în tratamentul malariei, indicată de câteva studii internaţionale drept un posibil tratament pentru coronavirus.

"Hydroxychloroquine - Costul materiei prime: 140 $ / kg, din care se fabrică 5.000 tablete de 200 mg. Dintr-un kilogram se fabrică tratamentul pentru 416 pacienţi. Dacă este adevarat şi studiile clinice o vor confirma, va fi pandemia cel mai ieftin de tratat, cam 1 dolari per pacient”, a precizat Dragoş Damian.

Acesta a mai spus că ar putea produce în 2-3 luni medicamentul în fabrica Terapia dacă autorităţile dau aprobările speciale pentru procurarea de materii prime şi dezvoltarea unei formule.

Hidroxiclorochina, remediu pentru coronavirus?

Într-o postare pe contul său de Twitter, președintele SUA, Donald Trump a anunțat că două medicamente, hidroxiclorochina şi azitromicina, administrate împreună, pot produce o îmbunătățire în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus. 

Mai multe autorități medicale din Franța au anunțat că în urma unui studiu efectuat pe 25 de pacienți infectați cu Covid-19, administrarea hidroxiclorochinei a dat rezultate bune, scrie evz.ro. Experţii avertizează, însă, că este nevoie de mai multe studii, mai aprofundate, pentru ca eficacitatea acestui tratament să fie confirmată.

Comenteaza