Mesajul lui Costel Enache înaintea jocului cu Concordia Chiajna: “Trebuie să fim o echipă matură, cu un joc consistent”

Mesajul lui Costel Enache înaintea jocului cu Concordia Chiajna: “Trebuie să fim o echipă matură, cu un joc consistent”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Universitatea Cluj încearcă să mențină seria bună din campionat, unde a înregistrat trei victorii și o remiză în ultimele patru jocuri.

“Șepcile roșii” se pregătesc de un nou duel în Liga a 2-a, după succesul obținut la Turnu Măgurele. Clujenii revin pe propriul teren, iar gândul “studenților” este tot la victorie și la menținerea pe unul dintre locurile fruntașe. Antrenorul Costel Enache a vorbit despre ultimele partide, dar a prefațat și jocul cu Concordia Chiajna.

”Noi ne dorim să câștigăm, e un început bun pentru mine, dar nu ajunge. Avem o cale lungă de bătut, iar clasamentul e foarte strâns. E nevoie să acumulăm puncte în continuare. Am fi naivi să credem că am rezolvat ceva cu 2-3 victorii. Trebuie să fim o echipă matură, cu un joc consistent.

Suntem provizoriu pe locul al doilea. Nu e o liniște, e o responsabilitate în plus. Am arătat că putem fi acolo, că merităm să fim acolo, însă acum trebuie să menținem ritmul. Adversarii o să ne privească altfel, lumea va avea pretenții și mai mari.

Fotbalul e destul de complex, lucrurile se schimbă imediat. Faptul că am înscris mult e minunat, dar am și ratat mult. Au fost meciuri în care am avut multe ocazii și s-ar putea să apară meciuri în care nu vom avea atâtea, deci ar trebui să fim mai eficienți.

Toată lumea își dorește victoria, într-un fel sau altul. Nu ar fi corect să spun cum aș vrea să câștig pentru că aș ușura munca adversarului. Ne pregătim și încercăm să găsim soluțiile cele mai bune, să blocăm adversarul acolo unde e puternic și să profităm de slăbiciuni”, a spus tehnicianul.

Enache a dezvăluit și viziunea sa în legătură cu tinerii jucători. ”Tinerii joacă destul de mult, chiar și pe finalul jocului de la Turris am avut mai mulți tineri decât ne cerea regulamentul. Încercăm să folosim cât de mult jucătorii tineri, dar ei sunt încă instabili emoționali și e nevoie de un context foarte bun. Pentru un jucător matur un eșec nu lasă urme pentru cei tineri trebuie să construim un anumit context”, a explicat antrenorul.

Tehnicianul a vorbit și despre măsurile clubului pentru prevenirea infectării cu COVID-19. ”Așa cum o văd eu, e inevitabil ca acest virus să nu se agațe de noi. Din fericire noi suntem ok. Avem și echipa de juniori testată și nu sunt probleme.

La noi nu sunt probleme și sper să menținem siguranța sănătății. E greu de anticipat și de găsit o soluție ideală. Discutăm zi de zi, încercă să ne responsabilizăm. Dacă se va întâmpla va trebui să găsim atunci soluții rapide și să rezolvăm problema în funcție de ce situații apar”, a spus Costel Enache.

Partida dintre Universitatea Cluj și Concordia Chiajna se va disputa vineri, de la 18:00.

 

Comenteaza