“Mi-e Dor de Tine” ajunge la Chicago

“Mi-e Dor de Tine” ajunge la Chicago

Într-o lume aflată într-o continuă transformare, lumina conectează. ''Mi-e Dor e Tine'' e mesajul care apelează de fiecare dată la valori de bază pe care le purtăm în noi peste tot în lume.

În noiembrie 2021, instalația de lumină creată de Asociația Daisler și susținută de CEC Bank se aprinde în premieră în inima celei mai mari comunități de români din Statele Unite ale Americii, în metropola Chicago, demers realizat și cu ajutorul Romanian United Fund. Situată pe Chicago River, în inima “Windy City”, clădirea “Britannica” va găzdui timp de două luni instalația dedicată românilor care sunt cuprinși de acest sentiment apăsător: dorul. Instalația le transmite că nu sunt uitați, că acasă cineva îi așteaptă, că tot ce fac, fac pentru un scop mai măreț decât ei. Peste 30.000 de români trăiesc oficial în Chicago. Neoficial, peste 100.000 în Chicago
Metro Area. “Mi-e Dor de Tine” reprezintă conexiunea puternică dintre noi toți și generează emoții care rezonează cu fiecare, reamintindu-ne de lucrurile care contează cu adevărat.

“Lights On România înseamnă povești fascinante și locuri interesante aduse împreună de niște instalații de lumină atipice. Dintre ele, ''Mi-e Dor De Tine'' e instația care nu mai are nevoie de nicio prezentare. O țară întreagă știe ce reprezintă și rezonează cu acest mesaj. Lucrăm de aproape 2 ani la această expoziție, a fost incredibil de provocator să aducem aceste momente de alinare celei mai mari comunități de români de peste ocean, dar iată-ne aici. Ne bucurăm să putem scrie împreună încă o pagină din povestea acestei instalații de lumină.” - Andi Daiszler

Montarea și aprinderea instalației se va face în data de 5 noiembrie în prezența președintelui Asociației Daisler, Andi Daiszler, cel care de altfel a și creat instalația “Mi-e Dor De Tine”, și în prezența reprezentanților Romanian United Fund (RUF), organizație non-profit care reunește și derulează proiecte pentru românii din Statele Unite ale Americii. RUF este partener ar demersului.

Instalația expusă în Chicago se va conecta cu surorile ei din țară “Și Mie” și “Te Aștept” într-un dialog unic, imaginat și creat de Asociația Daisler ca parte a festivalului de light art Lights On România. Instalația va fi disponibilă pentru vizitare până pe 7 ianuarie 2022.

Instalația trece pentru a doua oară granițele țării noastre. Acum exact doi ani, în noiembrie 2019, am dăruit acest mesaj celor care trăiesc în Capitala Regatului Unit al Marii Britanii. Imaginile din Canary Wharf Londra au făcut ocolul internetului, au stârnit emoții puternice și le-au adus aminte privitorilor că nu au fost, pentru niciun moment, uitați. Suntem nerăbdători să vedem următorul capitol al acestei povești cu și despre dor.

Comenteaza