Sărbătoarea Pâinii la Cora (P)
- Scris de Ziua de Cluj
- 23 Mai 2013, 16:48
- Mica Publicitate / Anunțuri
- Ascultă știrea

În timpul Sărbătorii Pâinii, magazinele cora vor vinde la prețuri de promoție, specialitățile de pâine coapte în cuptoarele proprii și vor promova 30 de tipuri de pâine deosebite, precum baghete, ciabatta, pâinea la metru, pâinea cu semințe, paprika, susan negru și multe altele.
Brutăriile hipermarketurilor cora frământă zilnic peste 12 tone de aluat, din care coc 130 de tipuri de pâine și specialități de brutărie. Se utilizează categorii diferite de făină, dedicate fiecarui tip de aluat folosit pentru producerea sortimentelor diversificate de pâine.
„Deși cifrele anunțate în presă de Patronatul Român din Industria de Morărit şi Panificaţie (ROMPAN) arată că numai în ultimii zece ani, consumul de pâine pe cap de locuitor la nivel național a scăzut cam cu 10 kilograme, vânzările de pâine la cora se consolidează. Vorbim de o creștere de 16% a vânzărilor anul acesta față de anul trecut, trend crescător susținut și de deschiderea a două magazine noi. Unul dintre motivele pentru care rezultatele noastre sunt pe plus, este diversificarea gamei de pâine. Franzela rămâne preferata românilor, dar celelalte tipuri de pâine precum bagheta, începând să fie din ce în ce mai căutate. De exemplu, vânzările la baghete au crescut cu 25% anul acesta, o treime din baghetele vândute de tot lanțul cora fiind cumpărate în București", spune Ana Maria Florea, Responsabil PR Cora România
De ce consumă românii din ce în ce mai puțină pâine? Unul dintre motive este ca țin la siluetă, și nu e nimic rău în asta. Un alt motiv este că așa-zisa modă a mâncatului sănătos a ajuns și la noi, iar mitul pâinii care îngrașă s-a impregnat adânc în conștiința oamenilor ce privesc adesea pâinea drept aliment de care se tem, chiar nesănătos.
Magazinele cora au invitat-o pe medicul nutriționist Mihaela Bilic și anul acesta la Sărbătoarea Pâinii pentru a vorbi despre mituri alimentare și pentru a răspune întrebărilor oamenilor despre nutriție.
Sărbătoarea Pâinii are loc la Cora Cluj-Napoca în perioada 23-26 mai.