12 şcoli din Cluj-Napoca, reabilitate de International FBS Holding (P)

12 şcoli din Cluj-Napoca, reabilitate de International FBS Holding (P)
Un număr de 12 şcoli din Cluj-Napoca, între care Școala Nicolae Titulescu, Școala Ioan Bob, Școala Horea și Liceul teoretic “Nicolae Bălcescu”, au fost reabilitate şi renovate de de firma International FBS Holding.

La Școala Nicolae Titulescu a fost reabilitată sala de sport atât interior cât și exterior. La exterior au fost efectuate reparații majore, tencuiala degradată a fost dată jos și refăcută. S-a revopsit tot exteriorul clădirii, inclusiv gratiile de la geamurile sălii de. Pe interior, pereţii au vopsiţi cu lavabil. Lucrările efectuate la vestiare păstrează tematica sălii. De asemenea, grupurile sanitare au fost dotate cu lavoare şi uşi noi.

În ceea ce privesc reparaţiile efectuate la Școala Ioan Bob, hidroizolația a fost refăcută pentru a împiedica ca apele pluviale să afecteze soclul clădirii. De asemenea, s-a returnat troruarul. Sala de clasă de la ultimul etaj a fost extinsă prin demolarea unui perete. A fost nevoi de refacerea instalației termice pe conturul peretelui nou, acoperită cu mască de gips carton.

În curtea Şcolii s-a turnat o placă de beton nouă pentru desfășurarea activităților școlare, festivități, iar gardul perimetral din spatele instituţiei a fost reabilitat prin suduri și vopsit. La interior, la cerințele conducerii şcolii, s-a făcut un grup sanitar format din trei boxe de toalete și un lavoar. Lucrarea a implicat retrasarea instalațiilor termice, de canalizare şi apă.

La Liceul teoretic "Nicolae Bălcescu", au fost schimbate instalațiile şi s-au reabilitat căminele existente. Două săli de clasă au fost renovate.

Firma International FBS Holding SRL a câştigat licitaţia din cadrul programului de reabilitare a şcolilor derulat şi în acest an. Compania a fost înfiinţată în anul 2004 în Zalău, iar în Cluj activează din anul 2008. În prezent, firma International FBS Holding SRL are aproximativ 130 de angajaţi, 20 de ingineri şi peste 80 de muncitori constructori. International FBS Holding SRL are două activităţi principale, care constau în antreprenoriat general în constructii (participarea la licitaţii publice) şi execuţia lucrarilor de construcţii.

 

 

 

 

Comenteaza