Foto A fost inaugurat “West Side Park”, ansamblul cu unica fațadă inteligentă din Cluj și cea mai mare terasă suspendată din Transilvania

Pionierul ansamblurilor rezidenţiale “verzi” în Cluj-Napoca, dezvoltatorul imobiliar Studium Green, a finalizat construcția complexului multifuncţional “West Side Park.

Imobilul cu 234 de apartamente bifează două premiere: cea mai mare terasă verde suspendată din Transilvania și prima fațadă ventilată inteligent, unică în Cluj, ce produce în permanență aer proaspăt “de munte”.

A fost inaugurat “West Side Park”, ansamblul cu unica fațadă inteligentă din Cluj și cea mai mare terasă suspendată din Transilvania

“După cinci ani de muncă, am reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect. A fost un efort foarte important pentru noi, în care am depășit bariere, în care am învățat foarte multe lucruri. Este cea mai mare terasă verde din Transilvania și insistăm pe acest lucru, pentru că suntem o familie de agronomi, legați de pământ, și atunci de ce să nu aducem și verdele în viața noastră, mai ales că nu ne putem lăuda cu orașul nostru, Clujul fiind un oraș poluat. Fațada ventilată inteligent se înscrie în ciclul provcărilor, este prima fațadă fotocatalitică inteligentă din Cluj. Este importată din Germania, sunt doar doi importatori în toată lumea, și reușește să producă ozon, care purifică aerul. Suprafața totală produce oxigen echivalentul a 150 de arbori”, a declarat Dorin Bob, CEO Studium Green, la inaugurarea ansamblului rezidențial.

Cea mai mare terasă verde suspendată din Transilvania

Cu o suprafață totală de aproape 3.000 mp , ansamblul rezidențial “West Side Park” beneficiază de cea mai mare terasă verde suspendată din Transilvania. Dotată cu  alei pietonale, băncuțe, pomi fructiferi și plante perene, grădina urbană reprezintă un adevărat parc sub geamurile celor care locuiesc în imobil. Ba mai mult, complexul beneficiază și de terase verzi secudare, insumând 7.700 mp , dar și de zone verzi la parter, în zona principală de acces în clădire.

A fost inaugurat “West Side Park”, ansamblul cu unica fațadă inteligentă din Cluj și cea mai mare terasă suspendată din Transilvania

Avantajele economice ale teraselor verzi:

  • Crește valoarea imobilului, prin dublarea suprafeței verzi, îmbunătățind mediul de viață și de lucru;
  • Reduce costurile la încălzire/răcire fiind un bun termoizolant
  • Îmbunătățește capacitatea izolării fonice; (12 cm sol izolează cu 40 decibeli);
  • Rezistență sporită la foc, fiind un mediu ignifug;
  • Acoperișul verde mărește durabilitatea hidroizolației fiind protejată de expunerea directă la radiațiile ultraviolete.
  • Durata de exploatare a acoperișurilor verzi (apreciată la circa 35-40 ani) este mai mare decât cea a acoperișurilor clasice (apreciată la circa 15-20 ani).
  • Întreținerea și mentenanța este minimală pentru obținerea unei eficiențe maxime;
  •  Un aspect categoric mai frumos și natural.

Avantaje ecologice ale teraselor verzi:

  • Protejează  și sporește fauna și flora locală;
  • Îmbunătățește managementul apei pluviale prin reducerea cu 70-90% a utilizării rețelei de canalizare;
  • Îmbunătățește microclimatul local reducând valorile extreme de temperatură (absorbția radiațiilor solare și ridicarea umidității aerului);
  • Asigură un aer mai curat prin absorbția factorilor poluanți ai mediilor urbane, consumând dioxid de carbon și eliberând oxigen; aerul din vecinătatea acoperișurilor verzi este mai rece și umed, fapt care conduce și la filtrarea depunerilor de praf;
  • Utilizează energie solară pentru a perpetua viața prin fotosinteză;
  • Crează efectul unei grădini reale chiar la o înălțime semnificativă față de cota terenului amenajat;
  • 10 cm de substrat reduce cu 99% propagarea în adâncime a radiațiilor electromagnetice
  • Este o amenajare practicată din antichitate, în văile râurilor Tigru și Eufrat

 

A fost inaugurat “West Side Park”, ansamblul cu unica fațadă inteligentă din Cluj și cea mai mare terasă suspendată din Transilvania

Fațadă ventilată inteligent, unică în Cluj

Clădirea beneficiază de un sistem care produce în permanență aer proaspă, aer de munte. Faţada ventilată, tratată cu dioxid de titan, unică în Cluj într-un ansamblu rezidenţial, beneficiază de o tehnologie de  ultimă generaţie. Datorită caracteristicilor sale, aceasta produce oxigen activ  pe care îl găsim în zonele montane. Prin oxidare, distruge noxele şi elimină  bacteriile (99% dintre ele sunt distruse chiar în prima jumătate de oră de la  contactul cu faţada).  Fiind foarte uşor de curăţat, fiecare ploaie ajută,  practic, la spălarea faţadei. Mai concret, 1.000 mp de ceramică tratată cu dioxid de titan are aceeaşi capacitate de curăţare a aerului pe care o generează 70 de arbori. Capacitatea de purificare a aerului a fațadei “West Side Park” echivalează cu cea a aproximativ 150 de arbori. Soluția a fost implementată de Agrob Buchtal, producător german de ceramic cu un volum de producție de peste 13 milioane mp de ceamica și cu exporturi în aproape totate țările lumii . 

A fost inaugurat “West Side Park”, ansamblul cu unica fațadă inteligentă din Cluj și cea mai mare terasă suspendată din Transilvania

Proiect precertificat Green Homes- RoGBC

Proiectul “West Side Park”  a debutat în anul 2016, pe amplasamentul fostului parc industrial Agromec, pe o suprafață de teren de 17.622 mp care s-a transformat într-un ansamblu cu 3 corpuri de clădiri rezidențiale de 6 etaje, ce curpinde 234 de apartamente de 1,2 și 3 camere, 8.900 mp de zone verzi, între care 7.700 mp de grădini urbane, 410 locuri de parcare și 8.431 mp de spații comerciale la parter. Inaugurarea oficială a avut loc la mijlocul lunii iunie 2019.

Situat într-un punct cheie din oraș, pe strada Alexandru Vaida Voevod, la numărul 59, ansamblul este înconjurat de zone verzi (Baza Sportivă Gheorgheni, Iulius Parc sau Parcul Detunate) și se află la doar câteva minute depărtare de toate facilităţile necesare omului modern: galerii comerciale importante (precum Iulius Mall), unităţi de  învăţământ (grădiniţe, şcoli, FSEGA şi Universitatea Dimitrie Cantemir), precum şi mijloace de transport în comun, etc.

La fel ca toate proiectele imobiliare dezvoltate de Studium Green, “West Side Park” este precertificat Green Homes- RoGBC (Romanian Green Building Council) ca proiect verde. Studium Green este primul dezvoltator imobiliar din România care construieşte, încă din anul 2012, clădiri “verzi”, conform standardului Green Homes - o certificare voluntară pentru clădiri rezidențiale care implică inovare și performanțe sustenabile superioare, fiind recunoscută la nivel internațional și promovată ca model de bune practici de către Banca Mondială și de către Comisia Europeană. Mai mult, Green Homes este unica certificare din europeană asociată unei ipoteci verzi cu dobânzi și condiții preferențiale pentru viitorii ocupanți.

Cei 15 ani de pionierat şi performanţă pe segmentul rezidenţial din România se datorează viziunii revoluţionare a omlui de afaceri Dorin Bob, patronul Studium Green. În anii în care România era străină conceputului de “clădire verde”, Dorin Bob declara că “trecerea la verde nu este o revoluţie, ci o evoluţie". Convingerile sale au fost încunutate prin certificarea Green Homes al Romania Green Building Council (RoGBC) a tuturor proiectelor dezvoltate din anul 2012 şi până în prezent. Aşa se explică motto-ul companiei “Treci pe verde!”.

“Wings”, cel mai spectaculos proiect rezidenţial de pe piaţa imobiliară din Transilvania

Specialiştii Studium Green lucreză în prezent la construcția complexul “Wings”, cel mai spectaculos proiect rezidenţial de pe piaţa imobiliară din Transilvania. Oferind o panoramă deosebită asupra cartierului Mănăştur și Zorilor, înconjurat de spaţii verzi, proiectul “desenat” sub forma a două aripi de înger va găzdui un număr de 228 de apartamente. Proiectul va deveni cel mai nou brand al Clujului, fiind situat în cel mai înalt punct al oraşului din zona Mănăştur – Zorilor (strada Frunzişului).

Studium Green are o experienţă de 15 ani în domeniul construcţiilor, timp în care a finalizat peste 1.500 de apartamente în complexe rezidenţiale, peste 7.500 mp spaţii comerciale şi de birouri şi 9.400 mp de acoperişuri vezi.

Comenteaza