Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber Cupa Polus în gastronomie – ediția a VIII-a (P)
- Scris de Ziua de Cluj
- 10 Sep 2014, 16:19
- Mica Publicitate / Anunțuri
- Ascultă știrea

Clujenii sunt invitați în acest sfârșit de săptămână să ia parte la cel mai amplu eveniment culinar din țara noastră. În perioada 12 - 14 septembrie 2014, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ împreună cu Polus Center Cluj vor organiza cea de-a VIII-a ediție a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Polus în gastronomie.
În cadrul ediţiei din acest an vor intra în competiție echipe de bucătari din România, Austria, Israel, Serbia, Finlanda, Suedia, Cipru, Ungaria, Portugalia, Cipru, Azerbaidjan, Elveţia, Italia, Coreea de Sud, Malta, Iordania și Albania.
Întrecerea culinară va fi împărțită pe mai multe etape și categorii de concurs, după cum urmează:
Categoria A - Bufet Rece Festiv
Platou festiv pentru 8 persoane + 1 porţie montată separat
Categoria B - Aperitiv/Starter/Entree (Rece)
Platou rece cu 3 feluri pentru 6 persoane + 1 porţie montată separat
Categoria C - Două feluri calde (supă şi fel de bază)
2 feluri de bază pentru 6 persoane
Categoria D - Desert de restaurant
6 deserturi pentru 1 persoană
Categoria E - Tort Festiv
Tort festiv pentru 20 de persoane + 1 porţie separat.
Categoria F - Meniu Tradiţional - categorie dedicată atât profesioniștilor cât și amatorilor.
Meniu tradiţional (local, regional, naţional) pentru 6 persoane + 1 porţie separat
Evenimentul culinar aduce și o surpriză pentru public. Anul acesta vor avea loc demonstraţii de bucătărie militară de campanie realizate de către maeştri bucătari invitaţi din România, în cadrul-Military Kitchen Show. În timpul celor 3 zile ale evenimentului, la Polus Military Camp, se vor pregăti 8.000 de porţii oferite spre degustare publicului spectator.
În cadrul evenimentului va avea loc și campionatul naţional de pizza și pizza freestyle, ce se va desfășura după următorul program:
Sâmbătă, 13 septembrie 2014
Orele 10,00 - se vor efectua înscrierile concurenţilor la faţa locului. Formularul de înscriere va fi
completat de fiecare concurent. Concurenţii vor avea ocazia să discute cu membrii juriului în
prealabil toate detaliile despre regulamentul concursului;
Orele 12,00 - prezentarea concurenţilor, prezentarea partenerilor şi a membrilor juriului;
Orele 13,00 - startul competiţiei, categoria pizza clasică;
Orele 14,00 - training practic pentru public: reţete pentru pizza la tavă, sesiune de degustări;
Orele 15,00 - prezentare de pizza siciliană;
Orele 17,00 - demonstraţie pizza la metru, 4 sortimente pe un singur aluat, sesiune de
degustări;
Orele 18,00 - Pizza Freestyle cu Pizza Chef Lucian Leicu (Coordonator Campionat de Pizza) ;
Orele 19,00 - demonstraţie de pizza desert, sesiune de degustare;
Orele 20,00 - Pizza Freestyle cu Pizza Chef Dan Leicu (Campion Mondial în anul 2012);
Duminică, 14 septembrie 2014
Orele 11,00 - prezentarea concurenţilor, prezentarea partenerilor şi a membrilor juriului;
Orele 11,30 - Pizza Freestyle cu Pizza Chef Lucian Leicu (Coordonator Campionat de Pizza) ;
Orele 12,30 - startul concursului, categoria pizza creativă;
Orele 13,00 - mega show Master Pizza: 3 echipe a câte 2 parteneri, unul pizza chef, care va
prepara aluatul clasic de pizza, iar executive chef-ul va pregăti ingredientele;
Orele 15,00 - demonstraţie de calzone, sesiune de degustare;
Orele 17,00 - Pizza Freestyle cu Pizza Chef Dan Leicu (Campion Mondial în anul 2012) ;
Orele 18,00 - training practic pentru vizitatori: reţete pentru pizza la tavă, sesiune de degustări;
Orele 19,00 - demonstraţie pizza vegetariană;
Orele 20,00 - ceremonia de premiere a concurenţilor.
Din programul evenimentului vor mai face parte parada somelierilor, show-ul militar oferit de
Asociaţia Tradiţii Militare, demonstraţii de bucătărie suedeză, finlandeză, japoneză, sârbească
și coreană dar și pregătirile echipei Culinare Regionale a Moldovei pentru Cupa Mondială de la
Luxemburg, alături de Chef Gigi Fedeleş, Chef Adrian Şipoteanu și Chef Dorel Şipoş.
Festivitatea de deschidere a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber va avea loc vineri,
12 septembrie 2014, începând cu ora 18.00, iar activitățile din zilele de 13 și 14 septembrie vor
începe de la ora 10.00.