Câteva trucuri pentru a avea o croazieră de vis… GALERIE FOTO (P)

Câteva trucuri pentru a avea o croazieră de vis… GALERIE FOTO (P)
Viata pe un vas de croaziera poate fi misterioasa. Alegerile dumneavoastra nu sunt tot timpul scrise cu negru pe alb. Cu cat navighezi mai mult, cu atat aduni mai multe informatii neoficiale pe care liniile de croaziera nu ti le spun – care iti dau mai multe optiuni, care iti permit sa economisesti bani si care in general iti permit sa te simti si mai bine la bord.

Poate fi vorba doar despre ce iti poate aduce steward-ul in cabina - care sunt produsele ce nu apar in meniu la bar sau in restaurant. Sau poate un pont care iti permite sa achizitionezi produse de la bord la preturi reduse.

Dar de ce sa astepti sa iti dai singur seama de aceste aspecte ? Am cautat toate sfaturile grozave pe forumurile de specialitate pentru a-ti prezenta o parte din secretele vaselor de croaziera ... cel putin cele mentionate de cititirii nostri carora le face placere sa imparta infomatia. Insa, fie ca esti un novice in ale navigarii sau esti deja un lup de mare, vei gasi aici ceva ce probabil nu stiai.

Secretele Mancarurilor

  • Nu esti limitat sa comanzi doar un aperitiv, fel principal sau desert in restaurantele principale. Poti comanda doua feluri principale si trei deserturi daca doresti. De asemenea poti comanda portii de aperitive de marimea felului principal sau poti comanda cateva aperitive in loc de felul principal. Este un mod grozav sa incerci feluri noi de mancare care nu stii sigur daca iti vor fi pe plac sau nu.
  • Room service-ul este in general gratuit, exceptie facand cateva linii ce taxeaza serviciul. Royal Caribbean Cruise Line are o taxa de servicu de 3.95 USD pentru comenzile tarzii, in timp ce pe vasele liniei Norwegian Cruise Line (exceptie facand dimineata, cafeaua, micul dejun si pasagerii ce sunt cazati in Suite Haven) pasagerii sunt taxati cu 7.95 USD/comanda. Carnival Cruise Line nu percepe nicio extra taxa. Este recomandat sa oferiti bacsis celui care aduce comanda; trebuie mentionat insa faptul ca cina servita in cabina nu se va asemana cinelor servite intr-o camera de hotel.
  • Pentru ca tot vorbeam de micul dejun, poti avea mai multe optiuni decat ai la buffet sau in restaurant. Pe vasele linei Norwegian Cruise Line nu este un secret faptul ca restaurantul O'Sheehan's ofera omlete gustoase facute la comanda, insa multi pasageri nu stiu inca despre aceasta optiune. Blue Iguana Cantina de pe vasele liniei Carnival Cruise Lines sau Five - localul prezent pe vasele liniei Celebrity Cruises sunt alte locuri in care poti servi micul deun. Verificati programul zilnic pe care il primiti in cabina seara de seara pentru a vedea ce localuri sunt deschise a doua zi dimineata.
  • Majoritatea oamenilor servesc cina in restaurantele principale sau la bufet in prima seara a croazierei si multi nu au descoperit inca restaurantele de specialitate. Daca rezervi o masa la unul din restaurantele de specialitate pentru prima seara a croazierei poti primi un discount (Celebrity Cruises il ofera) sau iti poate fi mai usor sa obtii o rezervare in locurile cautate. Pasagerii Carnival Cruise Line care servesc cina la Steakhouse in prima seara a croazierei primesc o sticla de vin gratuit.
  • Specialitatile pe baza de cafea de la cafenele de pe vas sunt contra cost, insa produsele de patiserie, sandvisurile si alte produse alimentare de aici sunt de cele mai multe ori gratuite. In timp ce anumite produse de specialitate (cum ar fi capsunile invelite in ciocolata) vor fi contra cost, nu presupune ca toate gustarile trebuie platite. Unele baruri - cum ar fi Martini Bar de pe vasele linei Celebrity Cruises - ofera de asemenea gustari gratuite; tot ceea ce trebuie sa faci este sa ceri.
  • Va place inghetata? Liniile de croaziera va vor taxa pentru bradurile cunsocute ca Ben & Jerry's si inghetata Celebrity. Insa, exista si variante gratuite - masinile de inghetata de la bufet. Pasagerii ce ne-au imaprtasit pareri raporteaza faptul ca masinile de inghetata asezate in parti diferite ale bufetului pot avea arome diferite.
  • In ziua imbarcarii multi pasageri se indreapta direct catre bufet pentru a servi pranzul si pentru a astepta cabinele sa fie gata. Se creaza aglomeratii mari insa unele linii de croaziera au alternative - restaurantele principale sau un mini bufet in atrium. Intreaba un membru al echipajului sau verifica programul zilnic pentru a te putea bucura de o prima masa linistita. De exemplu, in cazul liniei Princess Cruises, International Café si Pizzeria & Grill sunt de asemenea deschise; pe vasele Royal Caribbean Cruise Line, Sorrento's. Solarium si Park Cafe, Giovanni's Table, Café Promenade si Starbucks sunt deschise in dupa amiaza din ziua imbarcarii.
  • Nu stii ce seara sa planifici pentru cina in unul din restaurantele de specialitate? Meniurile pentru restaurantele pricipale sunt planificate pentru o saptamana si biroul de informatii are acces la aceste meniuri. Intrebati aici pentru a va putea decide ce seara vi se pare mai putin atragatoare din punct de vedere culinar si planificati-va croaziera in consecinta.

Secretele Bauturilor

  • Nu exista regula "bauturilor cu capac" la bord. Puteti lua bautura din bar la buffet sau in cabina sau oriunde pe vas si nimeni nu va reactiona. (Cateodata este valabila aceasta regula si pentru mancare)
  • De cele mai multe ori este mai ieftin sa cumperi o sticla de vin decat cateva pahare - dar ce faci daca nu termini sticla? Ospatarii pot insemna sticla cu numarul cabinei dumneavoastra si o pot pastra pentru a doua zi.
  • Grupurile de bautori de bere pot face economie comandand galeti de bere. Poti primi 4 sau 5 sticle de bere si galeata cadou iar tarifele sunt un pic mai mici decat daca veti cumpara individual cate o sticla.
  • La majoritatea liniilor, sucurile racoritoare nu sunt gratuite - insa ceaiul rece in restaurantul principal, de regula este gratuit. Economisteste cuparand un card cu tarif fix pentru consum nelimitat de bauturi racoritoare.
  • Majoritatea liniilor de croaziera interzic pasagerilor sa aduca la bord bere sau bauturi spirtoase, insa permit aducerea unei sticle sau a doua de vin sau sampanie. Norwegian Cruise Line permite pasagerilor sa aduca la bord cantitati maricele de bauturi non-alcoolice - ceea ce va premite sa cheltuiti mai putin pe suc si apa care sunt destul de scumpe. Pasagerilor Royal Caribbean Cruise Line le este interzis sa aduca orice bautura non alcoolica la bord in timp ce pasagerilor Carnival Cruise Line le este permis sa aduca bauturi non alcoolice in sticle de carton sau la cutie in cantitati mici, insa nu si in sticle de sticla.
  • Esti tentat sa bei acele bauturi speciale in pahare souvenir? Poti reumple acele pahare beneficiind de un discount - sau cere bautura zilei intr-un pahar normal si vei economisi. De asemeea, citeste programul zilnic pentru a vedea bauturile speciale ale zilei si cand le poti cumpara la tarife mai mici.

 

Secretele Cabinelor

  • Majoritatea cabinelor sunt facute din metal, deci sunt magnetice. Aduceti niste magneti (sau cumparati suveniruri) si va puteti pastra invitatiile la petreceri sau notificarile din partea restaurantelor de specialitate agatate pe pereti.
  • Cabinele interioare nu beneficiaza de lumina naturala. Deschideti televizorul pe programul pe care ruleaza camera web de pe puntea deschisa, opriti sonorul si voila! - aveti instant posiblitatea sa vedeti daca soarele este pe cer sau nu.
  • Cabinele Spa pot fi de cele mai multe ori o decizie inteligenta din punct de vedere financiar pentru iubitorii de spa. De exemplu, cabinele Cloud 9 Spa disponibile pe vasele liniei Carnival Cruise Line include acces la piscina thalassotherapy si la sauna. Suma ce se plateste in plus pentru o astfel de cabina (comparativ cu cabinele cu balcon standard) este de cele mai multe ori mai mica decat daca ai achita accesul la spa pentru lungimea croazierei.
  • Cu toate obiectele electronice pe care le avem in jurul nostru zielele astea, majoritatea pasagerilor considera insuficiente prizele disponibile in cabine. Puteti aduce cu dumneavoastra un prelungitor (verificati sa vedeti daca linia de croaziera accepta), sau intrebati steward-ul; de cele mai multe ori exista prize ascunse dupa TV sau dupa pat.
  • Sunteti pretentiosi in ceea ce priveste patul? Unele linii au extra protectii pentru saltele, extra cearceafuri sau diferite tipuri de perne pentru solicitarile speciale. Intrebati inainte sau in timpul croazierei si va vor fi oferite.
  • Designerii de cabine sunt destul de inteligenti in crearea de cat mai mult spatiu pentru depozitare. Explorati un pic sau rugati steward-ul sa va prezinte cabina. Veti fi surprinsi sa gasiti locuri pentru depozitare sub pat sau canapea sau in spatele oglinzii.
  • Daca va este greata, nu alergati la farmacie inainte sa dati o serie de telefoane. Ospatarii Room service va pot aduce mere si uscatele sau de cele mai multe ori veti primi medicamente pentru raul de mare gratuit, de la receptie.

 

Secretele divertismentului

  • Cei ce frecventeaza cazinourile isi pot gauri cardul pentru accesul in cabina si pot solicita gratuit un snur pentru a-l lega de gat - asta pentru a va putea juca fara riscul de a uita cardul in aparate cand plecati.
  • Multe linii de croaziera ofera minute gratuite de internat daca cumparati un pachet de internet in prima zi a croazierei.
  • Spa-urile ofera discounturi pentru cei ce merg aici in prima zi sau in zilele in care vasul docheaza in porturi. Opriti-va la spa pentru a vedea ofertele zilnice.
  • In cazul in care prezentarea portului este in acelasi timp cu programarea dumneavoastra la masaj, nu va faceti griji. Prezentarile si show-urile cu public sunt de cele mai multe ori inregistrate si redate pe canalele TV-ului din cabina. Daca pierdeti un show live il puteti vedea in cabina.
  • Utilizarea dusurilor sau saunelor ce nu sunt localizate in suite termale este gratuita. Dusul la spa poate inseamna acces facil la prosoape mai curate, produse de toaleta de lux si cabine de dus mai mari - si previne certurile din cabina in legatura cu cine intra primul in baie.
  • Daca doriti sa vedeti marile spectacole pe vasele Royal Caribbean Cruise Line sau Norwegian Cruise Line (ca "Mamma Mia" sau "Rock of Ages") insa nu mai gasiti bilete disponibile, nu va nelinistiti. Multi pasageri rezerva bilete gratuite insa nu se prezinta, asa ca daca ajungeti ininate de inceperea spectacolului, membrii echipajului va vor lasa sa intrati daca sunt locuri disponibile.

 

Secrete specifice ale liniilor de croaziera

  • Secretele bufetului de pe vasele Celebrity Cruises include inghetata produsa pe vas (gratuita) la bufet si clatite proaspete insotite de o serie de sosuri. Puteti comanda o canuta de toppinguri din bombonele fara ingheata daca acesta este alegerea dumneavoastra in materie de deserturi.
  • Pe vasele Holland America Line, pranzul beneficiaza de discount la Pinnacle Grill si costa doar 10 USD, iar trufele de ciocolata gratuite disponibile in fiecare seara la Explorer's Lounge fac diferenta.
  • Promenade Café de pe vasele Royal Caribbean Cruise Lineofera produse pe baza de cafea de calitate superioara gratuit. Nu este acceasi cafea ca la Starbucks insa este mai buna decat cea pe care o veti gasi la bufet.
  • Steaua Nordului (The North Star) disponibila pe clasa Quantum a vaslor liniei Royal Caribbean Cruise Line ofera privelisti extraordinare oricand veti merge insa este recomandat sa mergeti in zilele in care vaporul este pe mare. Asta din cauza ca aceasta capsula - ce se ridica la 90 de m deasupra nivelului marii - poate avea restrictii in timp ce vasul se afla docat in port.

 

 

 

Comenteaza