Cluj-Napoca este din nou gazda inovației, la cea de-a doua ediție a Cluj Innovation Days

Cluj-Napoca este din nou gazda inovației, la cea de-a doua ediție a Cluj Innovation Days
Timp de două zile, Cluj-Napoca va deveni zona zero a tehnologiei și inovării, reunind peste 400 de participanți din țară și străinătate în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului Cluj Innovation Days, organizat de Cluj IT Cluster, cel mai important cluster în domeniul IT la nivel naţional. În perioada 20 – 21 martie 2014, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca va găzdui conferințele și sesiunile plenare în care vor lua cuvântul reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Guvernului României și ai autorităților publice locale, oameni de business, reprezentanți ai mediului academic, membri ai altor clustere naționale și internaționale, dar și reprezentanți ai unor asociații de business, ai sectorului financiar-bancar și investitori străini.

Programul evenimentului Cluj Innovation Days va include o sesiune plenară și trei sesiuni tematice: Mastering Innovation, Fostering Entrepreneurship și Showcasing Innovation.

În sesiunea plenară vor lua cuvântul Comisarul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Dacian Cioloș și reprezentantul Institutului pentru Studii Tehnologice Prospective din cadrul Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene, Andrea Conte, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale - Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, Președintele Consiliului Județean Cluj, Horia Uioreanu, Președintele Camerei Deputaților a României, Valeriu Zgonea, Ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, coordonatorul Departamentului pentru Servicii Online și Design din cadrul Guvernului României, Radu Puchiu, dar și Prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan.

În sesiunea Mastering Innovation se va discuta despre inovare într-un context mai general, luând în considerare gestionarea inovării prin manangementul produsului inovativ, proprietatea intelectuală și suportul obținut prin politicile și strategiile la nivel european. Invitații care vor lua cuvântul sunt prof. dr. Stelian Brad din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, prof. dr. Simona Motogna, prodecanul Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș - Bolyai, și prof. dr. Carmen Socaciu, Prorectorul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară

Sesiunea Fostering Entrepreneurship va prezenta principalele mecanisme și etape în consolidarea și valorificarea unei idei inovative, aducând în discuție start-up-urile și spin-off-urile, precum și modalitățile de atragere a investițiilor. Totodată, conf. dr. Radu Silaghi Dumitrescu, din partea Facultății de Chimie și Inginerie Chimică a aceleiași universități, va prezenta invenția sa revoluționară, sângele artificial.

În ultima sesiune tematică, Showcasing Innovation, vor fi prezentate povești de succes din zona de business, care să inspire și să motiveze tinerii și companiile aflate la început de drum în ceea ce privește inițiativele antreprenoriale. De asemenea, prof. univ. dr. Marius Mărușteri, de la Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, va susține o prezentare legată de dezvoltarea de platforme pentru e-learning avansat și o demonstrație de live-neurofeedback în premieră pentru România. Printre reprezentanții mediului de business care vor susține aceste prezentări se numără Călin Cojocaru, Director al Sucursalei Județene Cluj a BRD, Petre Roxana, Head of Innovative Products and New Technologies BRD, Kostas Loukas, General Manager Microsoft România, Zoli Herczeg, Partner Business Evangelist Microsoft și Dejan Cvetkovic, Chief Technology Officer Microsoft în Europa Centrală și de Est. Acestora li se vor alătura Ioan Demeter, ICT Director Huawei în Londra și Bogdan Mănoiu, Founder iRewind.

Scopul Cluj Innovation Days este de a consolida comunitatea IT locală şi de a facilita dezvoltarea legăturilor cu parteneri de afaceri naționali și internaţionali, în condiţiile în care mai mult de 80% din activitatea companiilor de IT din Cluj este reprezentată de furnizarea de servicii către ţările vestice, cu precădere Statele Unite, Marea Britanie, Germania și Canada.

Evenimentul Cluj Innovation Days este susținut de BRD Groupe Société Générale, în calitate de partener principal, Microsoft - Gold Partner, Huawei - Silver Partner, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Centrul de Cultură Urbană „Casino", UPC și RMB Internauto.

Partenerii media ai evenimentului sunt Wall-Street.ro, Ziua de Cluj și Today Software Magazine.

Mai multe detalii despre evenimentul Cluj Innovation Days 2014 sunt disponibile pe site-ul web dedicat: www.clujinnovationdays.com.

 

Comenteaza