P De ce merită să externalizezi serviciile de curățenie pentru spațiile firmei

De ce merită să externalizezi serviciile de curățenie pentru spațiile firmei

Serviciile profesionale de curățenie sunt o necesitate în orice firmă operațională, indiferent de domeniul de activitate, din o mulțime de motive evidente.

Pentru ca nivelul de curățenie să fie la standarde înalte, este nevoie de personal specializat și cu experiență, de echipamente profesionale și de soluții special destinate spațiilor respective. În actualul context al pandemiei de noul coronavirus, o situație care cel mai probabil va mai dura mult timp și care extinde exigențele în materie de curățenie, este nevoie cu atât mai mult de dezinfectarea spațiilor, de acțiuni ferme conform normelor legale, dar și pentru a preveni orice eventuale riscuri și implicit probleme.

Externalizarea serviciilor de curățenie către firme profesionale cu servicii B2B este cel mai probabil soluția cea mai bună pentru cei mai mulți operatori economici. Se deleagă astfel toate activitățile necesare în materie de curățenie către o echipă specializată, bine pregătită, care are mereu la dispoziție echipamente de ultimă generație și soluții potrivite pentru toate suprafețele.

Prin externalizarea serviciilor de curățenie nu doar că se rezolvă perfect un capitol important, dar se elimină mult stres, se economisește timp și chiar se pot cheltui mai puțini bani pentru aceste operațiuni. În primul rând, se elimină o problemă de personal, toată gestiunea de resurse umane pentru partea de curățenie - recrutare, management personal etc. Se evită chiar situațiile în care personal din echipă este în concediu de odihnă sau în concediu medical, iar pentru firmă apare o problemă de moment. Prin externalizare, serviciile sunt constante în fiecare moment, conform contractului, rezolvarea unor astfel de probleme revenind în sarcina prestatorului de servicii. De asemenea, personalul este bine pregătit, se evită procesele de instruire.

Încă un mare avantaj pentru contractare servicii profesionale de curățenie de la o firmă specializată: cheltuieli constante, ușor de planificat. Exact ca în cazul facturilor pentru utilități, de exemplu pentru internet și telefonie mobilă. În cazul în care la un moment dat este nevoie de o operațiune specială (de exemplu curățenie după constructor) sau dacă firma decide rapid să mărească suprafața de birouri închiriate sau să extindă un spațiu comercial / industrial, imediat se poate face upgrade la oferta existentă, compania de curățenie alocând personal suplimentar.

În sarcina firmei de curățenie revin și cheltuielile cu diverse consumabile, dar și cu echipamentele care se uzează. Totul este mult mai simplu pentru firma ce contractează aceste servicii de curățenie, care nu va mai avea griji în domeniu și se va baza pe un partener care își realizează îndatoririle asumate la un nivel ridicat de calitate. Contează desigur mult partenerul ales, este important să fie aleasă o firmă de curățenie B2B cu experiență relevantă și cu o imagine foarte bună, determinată de profesionalismul cu care abordează toate operațiunile sale.

Se pot externaliza servicii de curățenie pentru orice fel de proprietăți, de la spații comerciale (magazine unitare sau mall-uri) până la spații industriale, depozite sau fabrici, clădiri de birouri. Firmele de servicii de curățenie dedicate companiilor au know-how necesar pentru un management corect indiferent de context, având în același timp flexibilitate, soluții potrivite adaptate la situația respectivă.

 

 

 

Comenteaza