Evenimentele din acest weekend la Polus Center (P)

Evenimentele din acest weekend la Polus Center (P)
În acest weekend la Polus Center Cluj va avea loc etapa locală a Campionatului Naţional de Carcassonne. În plus, Teatrul de Păpuşi „Puck” din Cluj Napoca aduce un nou specatcol de teatru de păpuși.

Sâmbătă, 18 aprilie 2015, la Polus Center Cluj va avea loc etapa locală a Campionatului Naţional de Carcassonne, unde pasionaţii jocului de societate vor avea şansa de a câştiga unul din premiile puse la bătaie. Înscrierile sunt gratuite, iar distracția și buna dispoziție sunt garantate pentru toți participanții. În plus, jucătorii cu cele mai bune rezultate se vor califica pentru etapa națională.

Mai multe detalii despre regulamentul de joc şi condiţiile de participare sunt disponibile pe www.cutia.ro. Înscrieri la campionat@cutia.ro .

Denumit după oraşul medieval fortificat din sudul Franţei, jocul de societate Carcassonne, a fost creat de către Klaus-Jürgen Wrede. Jocul a câştigat în 2001 cele mai prestigioase premii din lumea jocurilor de societate, respectiv „Jocul Anului" şi „Premiul Jocului German". Peste un deceniu acest joc a ajuns să fie considerat unul dintre cele mai populare jocuri de societate din lume. Jocul a apărut şi în limba română în anul 2010.

Duminică, 19 aprilie 2015, clujenii sunt așteptați la spectacolul de teatru de păpuși Hocus Pocus, pus în scenă la Polus de Teatrul de Păpuşi „Puck" din Cluj-Napoca.

"Dacă vreţi să vă amuzaţi, să fiţi uimiţi sau pur şi simplu doriţi să vă relaxaţi, atunci acesta este spectacolul pe care îl căutaţi! Vă invităm să-l cunoaşteţi pe iluzionistul Ubu şi să vedeţi ce se întâmplă când iepuraşul din joben este la rândul său magician. Hocus Pocus este un spectacol de magie şi ventrilocie în care publicul nu este doar un simplu privitor, ci poate contribui la evoluţia spectacolului. " - au declarat reprezentanții teatrului.

Spectacolul ce are scenariul, regia și scenografia semnate de Florin Suciu Buh, va avea loc în piateta Matei Corvin din incinta centrului comercial, langa Biroul de Informatii, începând cu ora 17,00.

Teatrul de Păpuşi „Puck" a luat fiinţă în anul 1950, în cei 64 de ani de existenţă având peste 300 de premiere în cadrul celor două compartimente artistice - română şi maghiară. Multe dintre titlurile importante montate de-a lungul timpului au avut versiuni jucate atât în limba română cât şi în limba maghiară. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi "Puck" este alcătuit din 25 de titluri de spectacole pentru copii: Ursul păcălit de vulpe, Dragostea celor trei portocale, Secretul Magic, Crăiasa Zăpezii, Croitoraşul cel isteţ, Cartea cu Apolodor, Cenuşăreasa, Albă ca Zăpada, Stan Păţitu', Capra cu trei iezi, Motanul vrăjitoarei, Vrăjitorul şi corbul, Poveste de iarnă, Punguţa cu doi bani, Hansel şi Gretel, Dănilă Prepeleac, Incredibila poveste a regelui clown, Pulcinella, Ochiul soacrei, Muzicanţii din Bremen - la secţia română, iar la secţia maghiară: Poveste de iarnă, Vitez Laszlo si Magicianul, Frumoasa domniţă trestie, Sărmanul Johny, Turnuleţul, Micul porcar, Plum-Plum, Frumoasa şi urâtul satului, Hansel şi Gretel, La porunca ştiucii, Mateiaş Gâscarul, Povestea zmeuşorului blând, Elefănţelul curios, Teatrul umbrelor, Muzicanţii din Bremen, Scufiţa Roşie. - www.teatrulpuck.ro

 

Comenteaza