Foto P Kia ProCeed GT, un tourer cu design de felina

Kia ProCeed GT, un tourer cu design de felina
Kia ProCeed Gt, un tourer cu design de felina
Kia ProCeed Gt, un tourer cu design de felina
Kia ProCeed Gt, un tourer cu design de felina
Kia ProCeed Gt, un tourer cu design de felina
Kia ProCeed Gt, un tourer cu design de felina
Kia ProCeed Gt, un tourer cu design de felina

Kia Ceed, dupa cum o cunoastem, este o excelenta masina ce poarta prin traficul cotidian o invatatoare spre scoala sau un functionar public spre locul de munca, un vehicul decent si foarte satisfacator pentru viata de zi cu zi.

Kia ProCeed GT este, intr-o exprimare probabil corecta, exact opusul. Modelul se pozitioneaza in clasa GT, l cusut cu rosu in pielea neagra a tapiteriei, cu jante de pana la 18 inch, un motor supra-alimentat de 1,6 litri T-GDI ce genereaza un cuplu de 265 Nm la o putere de 204 CP, transmisie cu dublu ambreiaj si sapte trepte de viteza,  precum si un mod Sport, selectabil, ce imbunatateste sensibil performantele, prin schimbarea treptelor la turatii mai mari si rigidizarea directiei, dar si la nivelul sunetului real al motorului, printr-un sistem de clapete la nivelul esapamentului.

Modelul ProCeed a fost proiectat și dezvoltat exclusiv pentru drumurile europene și pentru șoferii europeni. Mai mult decât orice alt continent, Europa este caracterizată printr-o mare diversitate de condiții de rulare: autostrăzi de mare viteză, drumuri de munte cu serpentine, centre urbane congestionate și drumuri de țară imprevizibile. Pentru a face fata acestor variate conditii de rulare, Kia ProCeed este prevăzut cu suspensii independente în dotarea standard, garda la sol cu 5 mm mai redusă decât a modelelor hatchback și Sportswagon, direcție asistată electric, oferind un răspuns prompt, incisiv la comenzile direcției și având un raport rapid de 12.7:1 - necesită doar 2.44 rotiri ale volanului pentru o bracare completă stânga-dreapta, precum si sistemul de control electronic al stabilității (ESC) și sistemul de management al stabilității (VSM) oferite în dotarea standard.

La nivel de motorizare, pentru ProCeed GT Line plaja este foarte larga. De la popularul motor Kia de 1.0 litri T-GDi (turbo cu injecție directă pe benzină), ce produce 120 CP și un cuplu de 172 Nm, continuand cu cel mai puternic motor pentru modelele GT Line, noua unitate ‘Kappa’ de 1.4 litri T-GDi care produce 140 CP si noul motor ‘Smartstream’ diesel de 1.6 litri CRDi cu 136 CP la un cuplu de de 280 Nm, ajungem la cel mai performant motor al gamei, cel din dotarea ProCeed GT, 1.6 litri T-GDi ce produce 204 CP și un cuplu de 265 Nm.

Sistemul de infotainment pentru ProCeed este disponibil fie cu sistemul audio cu touchscreen de 7.0 inch, fie cu sistemul de navigație cu touchscreen de 8.0 inch, acesta fiind oferit împreună cu serviciul Kia Connected Services oferit de TomTom®. Sistemul permite integrarea completă cu Apple CarPlay™și Android Auto™. Cumpărătorii pot opta pentru puternicul sistem de sunet JBL Premium cu tehnologia Clari-Fi. Tehnologiile standard includ integrarea Bluetooth a smartphone-ului, sistemul automat de lumini și sistemul keyless entry.

La nivel de siguranta, tehnologiile standard vor include High Beam Assist,  sistemul de monitorizare și avertizare a atenției șoferului (Driver Attention Warning), sistemul de păstrare a benzii de rulare (Lane Keeping Assist) cu sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale (Forward Collision-Avoidance Assist). Optional, la acestea se pot adauga sistemul de avertizare pericol coliziune în punctul mort (Blind Spot Collision Warning), sistemul de avertizare pericol coliziune la mersul cu spatele (Rear Cross-Traffic Collision Warning), sistemul inteligent de asistare la parcare (Smart Parking Assist) și sistemul de recunoaștere a pietonilor cu avertizare haptică în volan pentru sistemul sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale (Forward Collision-Avoidance Assist).

De asemenea, ProCeed este disponibil cu sistemul avansat de păstrare a benzii de rulare (Lane Following Assist), o tehnologie autonomă de nivel 2 care urmărește automobilele din față și detectează marcajele pentru a menține automobilul pe banda sa. Sistemul controlează accelerația, frânele și direcția, folosind senzori radar pentru a menține în siguranță distanța față de automobilul dinaintea sa. Sistemul operează la viteze cuprinse între 0 și 180 kmh.

Toate aceste dotari formeaza ansamblul unei experiente de conducere unice.. Si pentru ca tabloul sa fie complet, unul dintre puntele forte ale Kia ProCeed GT este, fara-ndoiala, pretul de pornire, de la 24.000 de euro, un pret excelent pentru performantele oferite.

Comenteaza