Ne regăsim în tema Zilei Mondiale a Apei

Ne regăsim în tema Zilei Mondiale a Apei
În fiecare an începând cu 1992, la 22 Martie se celebrează la nivel internaţional Ziua Mondială a Apei, urmare a iniţiativei Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare.

Ca o coincidenţă, în acelaşi an - 1992, Compania de Apa SOMEŞ înfiinţa Muzeul Apei, singurul de acest gen din România şi printre puţinele asemenea în lume, în ideea ca pe de o parte să putem urmări istoric preocupările generaţiilor anterioare în gestionarea acestei resurse atât de vitale - apa - şi, pe de altă parte pentru a reaminti permanent generaţiilor prezente şi viitoare de importanţa conjugării eforturilor întregii comunităţi în utilizarea raţională a ei. Vă invităm călduros să vizitaţi acest Muzeu.

În fiecare an, Ziua Mondiala a Apei are câte o temă nouă, circumscrisă multelor aspect legate de utilizarea ei. În acest an tema este "Apa şi Dezvoltarea Durabilă", respectiv rolul central al managementului resurselor de apă în reducerea sărăciei, creşterea economică şi dezvoltarea durabilă a mediului, toate contribuind la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale generaţiilor prezente şi viitoare.

Prin programele majore de investiţii atrase şi implementate începând cu 1997 de către Compania de Apă SOMEŞ cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj şi al celorlalte autorităţi publice din aria deservită, s-a avut în vedere tocmai acest obiectiv - crearea de condiţii de viaţă cât mai bune pentru toţi beneficiarii din aria regională, prin asigurarea accesului la o apă potabilă de calitate şi la un mediu înconjurător curat şi sustenabil care să fie lăsat moştenire generaţiilor viitoare.

Acelaşi obiectiv este avut în vedere şi pentru noul program major de investiţii în pregătire pentru perioada 2015-2020 pentru modernizarea şi extinderea în continuare a sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare atât în mediul urban, cât şi în cel rural din întreaga arie regională, în vederea asigurării unor servicii de nivel European la toţi clienţii şi îndeplinirea angajamentelor asumate de România prin Capitolul de Mediu al Tratatului de Aderare.

Comenteaza