Romanian Rubik Open 2017 – Competiţie de Speedcubing la VIVO! Cluj-Napoca (P)

Romanian Rubik Open 2017 – Competiţie de Speedcubing la VIVO! Cluj-Napoca (P)
Competiţia spectaculoasă de Speedcubing - Romanian Rubik Open revine weekendul acesta la centrul comercial din inima Transilvaniei. Evenimentul dedicat pasionaţilor de cub Rubik, ce a ajuns la cea de-a 7-a ediţie, reuneşte peste 80 de concurenţi din ţară şi din străinătate

În weekendul 27-28 mai 2017, la VIVO! Cluj-Napoca va avea loc cea de-a 7-a ediţie a competiţiei Romanian Rubik Open, în cadrul căreia s-au înscris peste 80 de concurenţi din ţară şi din străinătate.

"Aceasta va fi cea mai importantă ediţie de până acum, iar numărul mare de concurenţi este o dovadă a interesului pentru acest hobby, care a crescut de la an la an. Se anunţă concurenţi din 6 ţări: România, Ungaria, Moldova, SUA, Franţa şi chiar China, iar aceştia se vor întrece în mai multe probe pe parcursul a două zile, cele mai interesante fiind să rezolve cubul cu o singură mână sau chiar cu ochii închişi." - a declarat Radu Făciu - promotorul acestui hobby în România şi organizator al competiţiei.

Romanian Rubik Open 2017 face parte din calendarul "World Cube Association" şi va avea loc în zona de food court a centrului comercial după următorul program:

Sâmbătă, 27 mai 2017, între orele 10:00 - 18:00
Duminică, 28 mai 2017, între orele 10:00 - 17:00

Cubul Rubik este un joc problemă de tip puzzle inventat în anul 1974 de sculptorul şi profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik. Iniţial, acesta a fost numit "Cubul Magic", dar a fost rebotezat după numele inventatorului.

Până în anul 2005, la nivel internaţional s-au vândut peste 300 de milioane de cuburi Rubik.

Comenteaza