Spectacolul musical “FUN” de James Bosley în cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului “Teatru pe Drumul Sării”

Spectacolul musical “FUN” de James Bosley în cadrul celei de-a treia  ediţii a Festivalului “Teatru pe Drumul Sării”
Încă de la prima ediție, Festivalul “Teatru pe Drumul Sării” îşi propune facilitarea contactului publicului turdean cu spectacole și artiști de marcă ai scenei contemporane românești. Teatrul “Aureliu Manea” Turda va reprezenta, ca de fiecare dată, platforma de comunicare pentru artiștii din lumea artelor dramatice cu publicul larg: va lansa o producție proprie, va găzdui spectacole invitate, ateliere de teatru, dezbateri, precum și întâlniri teatrale susținute de către personalități ale teatrului românesc.

Printre cele mai aşteptate spectacole ale acestei ediţii se numără spectacolul musical "FUN" de James Bosley, în premieră oficială în cadrul festivalului, în regia domnului Mihai Măniuţiu. Acesta îi are în distribuţie pe: Romina Merei, Anca Hanu, Marian Râlea, Narcisa Pintea, Flavia Giurgiu, Renata Fabian şi Maria Salcă.

"De ce am revenit pe scena Teatrului "Aureliu Manea" din Turda? Deoarece, iată, pentru a doua oară (după Omul cu chitara de Jon Fosse), am avut prilejul de a construi spectacolul în condițiile unui laborator de creație. Deși timpul pe care l-am avut la dispoziție nu a fost foarte lung, faptul că am lucrat în situații de laborator teatral m-a atras și m-a inspirat. Și i-a inspirat și pe membrii excelentei echipe de realizatori ai spectacolului. Teatrul „Aureliu Manea" din Turda are ambiția, pe deplin justificată, de a deveni o scenă importantă în peisajul teatral românesc.

În ce privește spectacolul FUN/DISTRACȚIE de James Bosley, m-aș mărgini să parafrazez un fragment din text: Oamenii și societatea care nu au grijă de copii ca de cel mai prețios capital al lor trebuie să se aștepte numai la dezastre. În FUN e vorba despre un astfel de dezastru uman. Formula pentru care am optat, cea a teatrului muzical, are darul de a face mai suportabilă durerea pe care acest dezastru o provoacă în inimile noastre." declară Mihai Măniuțiu, Manager al Teatrul Național din Cluj, Distinguished Professor la Departamentul de Dramă al Universității din Irvine, California (USA) și prof. dr. la Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Biletele la toate spectacolele se găsesc la caseria Teatrului "Aureliu Manea" Turda (Piața Republicii 52), de luni până vineri, între orele 9.00 - 19.00.

Festivalului "Teatru pe Drumul Sării" este inițiat și organizat de către Teatrul "Aureliu Manea" Turda.

 

Comenteaza