"Mici reglaje", de săptămâna viitoare, în modul de funcționare a școlilor și grădinițelor

"Mici reglaje",  de săptămâna viitoare, în modul de funcționare a școlilor și grădinițelor

Secretarul de stat Sorin Ion a declarat, vineri, că săptămâna viitoare, cursurile se vor desfășura în aceleași condiții, cu "mici reglaje" necesare după prima săptămână și constatate de Ministerul Educației.

„De săptămâna viitoare, am permis unităților școlare să facă și separat, pe structuri arondate. Dacă într-o comună, o grădiniță, de exemplu, care are trei angajați depășește rata de 60% de vaccinare, ea poate funcționa, chiar dacă la nivelul întregii unități cu personalitate juridică acest lucru nu este îndeplinit”, a declarat, astăzi, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, în legătură cu raportarea personalului vaccinat din unitățile de învățământ, într-o conferință de presă.

Aceasta a mai spus că numărul structurilor arondate este de 3 ori mai mare decât numărul unităților cu personalitate juridică.

„După cum bine știți, numărul de structuri arondate este de aproximativ de trei ori mai mare decât numărul unităților de învățământ cu personalitate juridică. (…) Avem în vedere lucrurile concrete de la fața locului. Am dat astfel mai mare autoritate unității de învățământ, luând în considerare efectiv personalul care merge fizic în acele școli”, a precizat Sorin Ion.

Secretarul de stat a spus că nu au fost încă centralizate toate datele legate de rata de vaccinare în școli și grădinițe, dar că până la finalul zilei vor fi.

„Astăzi suntem încă în proces de centralizare a datelor cu privire la numărul de unități școlare care încep cursurile de luni sau reiau cursurile de luni față în față și cele care sunt în sistem online. (...) Până la sfârșitul zilei vom avea date complete, dar pe date din 36 de județe, peste 70 la sută din numărul de unități de învățământ, structuri și cu personalitate juridică vor începe existe în față în față”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educației.

Comenteaza