Ministrul Sănătății: "Cred că părinții ar trebui să ceară școlilor situația profesorilor vaccinați și nevaccinați"

Ministrul Sănătății: "Cred că părinții ar trebui să ceară școlilor situația profesorilor vaccinați și nevaccinați"

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, consideră că părinții ar trebui să ceară și să aibă acces la o situație referitoare la profesorii care s-au vaccinat și cei care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Părinții ar trebui să ceară școlilor situația profesorilor vaccinați și nevaccinați, a spus Ioana Mihăilă, la Digi24, întrebată dacă părinții ar avea dreptul să se împotrivească intrării la ore a acelor cadre didactice care nu sunt vaccinate. 

Ministrul a afirmat și că profesorii se pun, în primul rând, pe ei înșiși în pericol intrând nevaccinați la ore, pentru că adulții sunt mai predispuși la variante grave de COVID-19, dar îi expun și pe copii la boală - este cunoscut cazul unei învățătoare nevaccinate din California care și-a infectat mai mult de jumătate din clasă, după ce, la oră, aceasta și-a dat masca jos, pentru a le putea citi mai ușor copiilor. 

„Cred că profesorii ar trebui să se gândească să se vaccineze. Niciodată nu este târziu pentru vaccinare. (...) Cred că părinții ar trebui să ceară școlilor situația profesorilor vaccinați și nevaccinați, ca să fie o chestiune transparentă și pentru ca și școlile să promoveze mai activ vaccinarea în rândul cadrelor didactice”, a spus Ioana Mihăilă, la Digi24.

Duminică seara, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, declara la același post tv că peste 185.000 de angajați din sistemul de învățământ din România, dintr-un total de peste 300.000, s-au vaccinat, ceea ce înseamnă cam 60 la sută.

Comenteaza