Mișcări importante în PSD Cluj-Napoca! Ce oameni de afaceri au fost numiți în funcțiile de conducere

Mișcări importante în PSD Cluj-Napoca! Ce oameni de afaceri au fost numiți în funcțiile de conducere
| Foto: Facebook.com/PSDClujOfficial

Organizația PSD Cluj-Napoca a trecut prin momente dificile în ultimele luni, iar acum încearcă să-și consolideze o echipă de conducere solidă pentru a „ataca” alegerile de anul viitor.

La începutul lunii aprilie, organizația municipală a social-democraților clujeni a rămas fără conducere, după ce întreg Biroul Politic Local a fost dizolvat de către conducerea județeană a partidului.

Potrivit surselor politice consultate de ZIUA de CLUJ, la aproximativ două luni distanță, în PSD Cluj-Napoca s-au făcut ceva schimbări, dar organizația va continua cu același președinte, Ovidiu Săcară, fost director general adjunct al Poștei Române.

Un nume interesant care a fost numit în funcția de prim-vicepreșdinte al organizației municipale este cel al lui Radu Lupaș, unul dintre cofondatorii lanțului de restaurante Salad Box. De asemenea, Claudiu Ghencian, care a candidat la alegerile locale din 2020 pentru un loc în Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, va ocupa funcția de Secretar Executiv al PSD Cluj-Napoca.

Alt nume important este cel al lui Dan Canta, director general al firmei de construcții Napoca SA și fost consilier județean din partea PSD, a revenit recent în partid după un periplu în Pro România, iar acum va face parte din noul Birou Local.

La fel ca în cazul organizației județene a PSD Cluj, unde Vasile Dîncu a preluat recent șefia partidului, și aceste numiri sunt tot interimare și au girul președintelui Consiliului Național al social-democraților.

Informațiile au fost confirmate pentru ZIUA de CLUJ de către Ovidiu Săcară și Remus Lăpușan, proaspăt reîntors în PSD Cluj, care ne-a transmis că el este prins deocamdată în alte proiecte și rămâne pentru moment doar membru. 

PSD Cluj, între demisii și cafteli între membri

Reamintim că PSD Cluj s-a confruntat în ultimele luni cu mai multe scandaluri. Cel mai recent le-a avut ca protagoniste pe Anca Ciubăncan, consilier local, şi colega ei de partid Angela Sacaliş. Cele două s-au luat la bătaie în sediul PSD Cluj, la mijlocul lunii martie, și a fost nevoie de intervenția Poliției Locale pentru aplanarea conflictului. Ambele au ajuns la spital cu lovituri. Ulterior, Ciubăncan și Sacaliș au fost excluse din partid. Alte două membre ale PSD Cluj care au fost de faţă la altercaţie au fost sancţionate cu avertisment, printre ele numărându-se şi preşedintele organizaţiei de tineret al PSD Cluj, Evelina Milea.

Totodată, la finalul anului trecut, secretarul general al PSD Cluj, Horea Chirteș, a demisionat din funcție, invocând motive de ordin personal, dar trimițând totodată săgeți către conducerea organizației și către președintele de atunci, Alexandru Cordoș, care acum ocupă funcția de Secretar Executiv al organizației județene.

Comenteaza