Video Moşia lui Alexandru Vaida Voievod, de pe Valea Seacă, de vânzare. Cât cer proprietarii pe ea

Moşia lui Alexandru Vaida Voievod, de pe Valea Seacă, de vânzare. Cât cer proprietarii pe ea
| Foto: RealEstate

Despre moşie, se scrie în istorie că datează de prin anii 1600, ea fiind moştenită de al 28-lea Prim Ministru al României, Alexandru Vaida Voievod de la bunicul său. Conacul are 18 camere, iar proprietarul cere aproape 400.000 de euro pe casă și teren. 

Acesta a dat-o mai departe ca moştenire, fiicei lui care împreună cu soţul ei, au reconstruit-o din temelii şi au transformat-o într-o vilă modernă (anii 1932-1934). În anii 1948, comuniştii au acaparat moşia şi vila. Administrarea dezastruoasă de care a avaut parte în acea perioadă moşia a adus-o în cele din urmă la ruină.

Moşia a primit o nouă viaţă în anii '90 când a intrat din nou în proprietate privată şi a fost consolidată şi renovată. În anul 2003 a avut parte de o nouă renovare.

Iniţial conacul a avut 5 camere mari cu înălţimi de 3 metri şi cu deschideri generoase vitrate, către oraă, dar a fost recompartimentat şi în momentul de faţă are un număr de 18 camere (dar se poate reveni cu uşurinţă la vechea structură a clădirii), 7 băi, 2 terase şi o gradină frumoasă de 2100 mp, Aşa este descrisă proprietatea de agenţia imobiliară care se ocupă de vânzarea ei.

Are o suprafață utilă de 540 mp, distribuiți pe 3 nivele, parter, etaj și mansardă și beneficiază de toate utilitățile.

Prețul de vânzare a casei și terenului care o înconjoară este de 397.000 euro.

După postarea cu anunțul de vânzare, internauții considerând că prețul este mult prea mare pentru ce se oferă în schimb s-au arătat indignaţi. Unii chiar au comentat cu privire la felul în care arată moşia acum: "Dacă asta este renovare,... este ce mai kitchoasă renovare/restaurare ever !!! Dacă este adevarată intervenţia asupra unui astfel de imobil, ar trebui să se sesizeze Ministerul Culturii şi să facă plângere penală pentru distrugerea unui monument".

„Cine are 400.000 de euro își face conac ...că arată ca din anii 1600 cu adevărat. (...) Termenul de conac în cazul ăsta nu se apropie. Mult noroc vânzătorilor”, a scris un alt utilizator.

Comenteaza