Transnistria cere alipirea la Rusia. Ediţie specială "Jocuri de Putere": 21 de români din Tiraspol în platoul lui Rareş Bogdan

Transnistria cere alipirea la Rusia. Ediţie specială
Transnistria îşi cere independenţa. Potrivit agenţiei de ştiri ITAR-TASS, Transnistria cere alipirea la Federaţia Rusă.

Reprezentanţii Consiliului Suprem al Transnistriei au cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să recunoască independenţa regiunii separatiste.

Liderul comisiei parlamentare din Parlamentul transnistrean pentru politică externă şi afaceri internaţionale, Serghei Ceban, a spus, marţi, că recunoaşterea independenţei regiunii este principalul scop al parlamentarilor, transmite publicatia Vestnik Kavkaza, citată de Ziare.com.

Totodată, agentia ITAR-TASS a transmis că deputaţii Sovietului Suprem al Transnistriei s-au pronunţat în unanimitate pentru un apel către Duma de Stat a Rusiei, Consiliul Federal şi către preşedintele rus Vladimir Putin pentru a iniţia procedurile de recunoaştere a republicii separatiste drept un stat suveran şi independent, urmat de aderarea la Federaţia Rusă.

Transnistria este privită la nivel internațional și de guvernul Republicii Moldova ca o regiune autonomă a Moldovei (denumită „Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului" : UATSN), dar în fapt și-a declarat independența (sub numele de „Republica Moldovenească Nistreană"), cu capitala la Tiraspol. Acest lucru a provocat declanșarea conflictului din Transnistria. Regiunea are o populație majoritar slavă, vorbitoare de limbă rusă, care se teme de reunificarea cu România.

Ediţie Specială "Jocuri de Putere"

Si-au pus viata in slujba limbii romane acolo unde patriotismul este infractiune. Si-au imbracat inima in zale, ca sa nu le-o smulga cu tot cu tara. Si-au tatuat Carpatii pe retina, ca sa fie mereu inarmati. Romanii din Tiraspol traiesc de cateva saptamani dupa ani si ani cu dusmanul la poarta caselor cu o singura intrebare: Si-au pus viata in slujba limbii romane acolo unde patriotismul este infractiune. Si-au imbracat inima in zale, ca sa nu le-o smulga cu tot cu tara. Si-au tatuat Carpatii pe retina, ca sa fie mereu inarmati. Romanii din Tiraspol traiesc de cateva saptamani dupa ani si ani cu dusmanul la poarta caselor cu o singura intrebare: le va veni randul sa dispara din cauza poftelor imperialiste ale Rusiei lui Putin?

In aceasta seara, de la ora 22.00, Editia Speciala „Jocuri de Putere" iti aduce in casa 18 elevi romani si 2 profesori de la Liceul „Lucian Blaga" din Tiraspol, in frunte cu directorul Ion Iovcev, cel care a fost arestat si talharit de militiile separatiste transnistrene doar pentru ca refuza sa renunte la limba si cultura romana! Vei afla de la invitatii lui Rares Bogdan cat ii costa demnitatea si de ce nici un pret nu este prea mare pentru o secunda de iubire, de neam, de tara si de valori autentic romanesti!

Cum arata viata in mirosul prafului de pusca? Cand se va sfarsi drama romanilor de peste Nistru? Cine sterge lacrima de la Tiraspol?

Exclusiv la „Jocuri de Putere", doar la Realitatea TV, cu Rares Bogdan!

 

Comenteaza