4 MORŢI în 24 de ore pe litoralul Mării Negre. Un turist a înecat un salvamar în disperarea de a se salva din valuri

4 MORŢI în 24 de ore pe litoralul Mării Negre. Un turist a înecat un salvamar în disperarea de a se salva din valuri
| Foto: captura video PrimaTV

Pe litoralul Mării Negre a fost scoasă din apă în această dimineaţă a patra victimă din ultimele 24 de ore, în stop cardio respirator. Luni 8 august, au murit în valuri alţi doi turiști și un salvamar. 

Steagul roșu a fost arborat luni pe litoral, din cauza pericolului de înec. Vântul a bătut cu putere, iar curenții au fost foarte puternici, însă turiștii nu țin cont de avertizări și intră în apă, a declarat Vasile Borteș, șeful salvamarilor, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Tânăr de 23 de ani înecat în Saturn

În prima parte a zilei de luni, un tânăr de 23 de ani a murit în stațiunea Saturn. Victima venise la mare, luni dimineață, împreună cu un prieten. Aceștia au intrat în apă, deși salvamarii arboraseră steagul roșu. Unul dintre bărbați nu a mai putut ajunge singur la mal, așa că salvamarii au intervenit pentru a-l scoate din apă. Bărbatul nu a mai putut fi salvat, în ciuda eforturilor echipelor de salvamari și SMURD.

Tânăr de 23 de ani şi salvamarul de 48 de ani care încercase să îl salveze, înecaţi în Eforie Nord

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină luni şi în stațiunea Eforie Nord, unde două persoane au fost scoase din apa mării. Cele două victime nu au răspuns măsurilor de resuscitare, fiind constatat decesul. S-a stabilit ulterior că este vorba despre doi bărbați, unul de 28 de ani, din Ialomița, și unul de 48 de ani, din Dâmbovița, acesta din urmă fiind chiar salvamarul  care încercase să îl salveze iniţial  pe tânărul de 28 de ani. 

Tânăr de 25 de ani înecat în Costineşti

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați în dimineața de marţi în jurul orei 6.20 să intervină pe plaja din Costinești. Potrivit ISU Dobrogea o persoană a frost scoasă din mare de către turişti. Este vorba despre un turist de 25 de ani din județul Suceava. Din păcate, victima nu a răspuns la manevrele de resuscitare fiind declarată decedată, a transmis ziuadeconstanta.ro. 

Comenteaza