A murit chirurgul Ciomu, cel care a devenit celebru după ce i-a tăiat penisul unui bărbat pe masa de operație

A murit chirurgul Ciomu, cel care a devenit celebru după ce i-a tăiat penisul unui bărbat pe masa de operație

Naum Ciomu, chirurgul care a devenit cunoscut în 2004 după ce i-a tăiat penisul unui bărbat pe masa de operație, s-a stins din viaţă. Vestea a fost dată de către colegii bărbatului.

„Începem săptămâna cu o veste tristă. Domnul Doctor Ciomu Naum Niculae a plecat în lumea cea fără de dor. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în mesajul transmis de colegii medicului pe Facebook.

Reprezentații clinicii unde Naum Ciomu oferea consultații spun că acesta era un medic cu foarte multă experiență și tot timpul un luptător. "A fost o onoare pentru noi să ne fie coleg și mentor. Condoleanțe familiei și celor apropiați!”, se mai arată în mesajul de pe Facebook.

În anul 2004, Naum Ciomu a secționat din greșeală penisul unui bărbat de 34 de ani în timpul unei operații de la Spitalul Clinic ”Prof. Dr. Theodor Burghele.

Atunci el mărturisea jurnaliștilor că „în chirurgie, sunt și accidente, și incidente, și bucurii". Bărbatul a spus în fața Colegiului Medicilor București că a confundat penisul cu un testicul pe care ar fi trebuit să-l extirpe. După acest incident grav, medicul Naum Ciomu nu a mai putut profesa ca chirurg urolog, însă în continuare a acordat consultații și a predat la Universitatea de Medicină și Farmacie din București.

În dosarul care l-a făcut celebru, Naum Ciomu a fost obligat să plătească, în solidar cu Spitalul Panduri, despăgubiri de o jumătate de milion de euro pacientului căruia i-a secţionat penisul. Magistraţii au considerat că a fost atât vina doctorului Ciomu, cât şi a unităţii spitaliceşti, deoarece personalul medical nu a intervenit pentru ajutorarea victimei. Suma a fost stabilită în funcţie de numărul de îngrijiri medicale, victima stând aproape două luni în spital, pentru a se reface după intervenţiile chirurgicale de reconstrucţie a penisului, potrivit spynews.ro.

Comenteaza